» El projecte pretén alliberar durant unes hores als cuidadors d’infants amb discapacitat

» Els nens podran realitzar activitats els dissabtes cada quinze dies a la Ludoteca Placeta del Pi

El servei municipal Temps per tu per a famílies amb infants amb discapacitat ja està disponible a Ciutat Vella.

Des del passat dissabte la Ludoteca Placeta del Pi ofereix activitats per a nens i nenes amb discapacitat i els seus germans, permetent als seus familiars disposar de temps personal i descansar per unes hores de la seva funció com a cuidadors.

Els dissabtes, cada quinze dies, els nens i nenes realitzaran activitats lúdiques en horari de matí: de 10.30h a 13.30h. Així, fins a final de curs les dates en què s’oferirà el servei són el 27 d’abril, l’11 i el 25 de maig i el 8 i el 22 de juny.

Aquest programa s’adreça a nens i nenes d’entre 4 i 18 anys i ja funciona a tots els districtes de la ciutat. Les activitats es realitzen en centres cívics, escoles, ludoteques i biblioteques. Cada equipament oferirà 15 places, i es preveu que en aquest curs puguin oferir-se 210 places en total.

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, explica que la iniciativa s’impulsa “perquè som conscients que el temps personal és una qüestió sensible que afecta tothom, però resulta encara més essencial en aquelles famílies que tenen cura de persones amb discapacitat”. Per això, el servei possibilita també que els germans dels infants amb discapacitat puguin gaudir-ne.

PREUS I ACCÉS

El preu de l’activitat és de 5 euros per sessió. La inscripció quedarà oberta durant tot el curs mentre quedin places.

Per accedir al servei ofert es prioritzarà la seva adequació a les característiques de les persones, les necessitats familiars, la proximitat de la llar familiar i la situació econòmica.

Les famílies poden accedir directament al servei dirigint-se als equipaments. En el cas de Ciutat Vella, la ludoteca de Placeta del pi obrirà al públic els dimarts, de 9.30 a 13.30h, i la resta de dies de 14.30h a 17h. Les escoles ordinàries i especials i els serveis socials i de salut també podran derivar la família al servei a través d’un circuit establert.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram