L’Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar “sine die” l’ascensor que dóna accés al Mirador de Colom.

La decisió de tancar l’ascensor es va prendre en una reunió entre representants de l’Ajuntament de Barcelona i de Turisme de Barcelona, el consorci que gestiona la instal·lació.

En la reunió, on hi han assistit el primer i la segona tinent d’alcalde, Joaquim Forn i Sònia Recasens, i el director general de Turisme de Barcelona, Pere Duran, s’ha acordat que una comissió tècnica conjunta formada per Bombers de Barcelona i els serveis tècnics municipals faran un anàlisi i avaluació de l’avaria que es va produir el passat 1 de maig.

Aquesta avaria en l’ascensor va obligar a evacuar 6 persones per l’exterior del monument, una mesura que es va prendre perquè era la que oferia totals garanties de seguretat, tant pels turistes que es trobaven en el mirador com pels bombers i tècnics que van participar en els treballs.

Per tal d’evitar que aquesta situació es repeteixi, aquest mateix equip s’encarregarà d’elaborar un informe per determinar quines mesures s’haurien de prendre.

L’ascensor que permet visitar el mirador de Colom es mantindrà tancat fins que l’Ajuntament disposi de les conclusions d’aquest informe tècnic, que permetrà prendre les decisions que siguin oportunes. En conseqüència, durant aquest temps romandrà tancat el mirador, si bé la resta d’instal·lacions inferiors, on hi ha un punt d’informació turística, funcionaran amb normalitat.

170.000 PERSONES AL 2011

L’ascensor que dóna accés al Mirador funciona des de l’any 2003. Durant el 2011, un total de 170.000 persones van poder gaudir de les vistes des de dalt de l’estàtua i enguany ha rebut 50.000 visites més.

Turisme de Barcelona ha informat que l’ascensor ha passat mensualment i anualment els preceptius controls de manteniment, així com també la inspecció bianual que estima la Generalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram