L’Ajuntament de Barcelona ha decidit moure aquesta activitat a la Rambla de Santa Mònica

Les estàtues humanes de Les Rambles es traslladen. Així ho ha decidit l’Ajuntament de Barcelona. L’última paraula ha estat moure a la Rambla de Santa Mònica aquesta activitat característica d’aquest punt de la ciutat, establir-ne una taxa i apostar per la seva qualitat.

La decisió s’ha pres després del debat que va tenir lloc en la primera reunió de Rambla Viva, l’organisme motor del Pla Cor, el projecte d’intervenció integral de la Rambla, que va reunir per primera vegada al voltant d’una mateixa taula totes les entitats que tenen activitat i seu a la Rambla. En aquesta primera reunió, el Districte de Ciutat Vella va debatre les tres problemàtiques principals relacionades amb l’activitat de les estàtues humanes: el

greuge comparatiu que es produeix amb altres activitats que es desenvolupen al passeig, els problemes de mobilitat i de seguretat que genera la ubicació actual i també la qualitat artística de les estàtues.

EL PERQUÈ DEL TRASLLAT

Actualment les estàtues humanes exerceixen la seva activitat al tram de la Rambla que va des del carrer del Bonsuccés fins a l’Arc del Teatre, en un total de quinze punts autoritzats i senyalitzats. Coincideix que aquest tram inclou una de les parts més estretes del passeig fet que dificulta el pas dels peatons ja que al voltant de les estàtues s’hi acumula gent. A més, és un espai on hi conviuen terrasses, floristes i quioscos.

La decisió d’ubicar en el tram final de la Rambla (que és la part més ampla del passeig i alhora la més lliure d’altres activitats) té com a objectiu principal superar els esmentats inconvenients de cúmul de turistes i problemàtiques per passejar.

Fins ara les estàtues humanes tenien una acreditació després de passar per un concurs i una prèvia selecció que els permetia dur a terme tal activitat. Ara, l’Ajuntament de Barcelona substituirà l’actual permís per una llicència d’ocupació de domini públic i aplicarà així la corresponent taxa municipal.

A més a més, aquells artistes que vulguin actuar com a estàtues humanes hauran de participar en el concurs esmentat i ser valorats per un jurat artístic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram