Maragall ha atès a diversos mitjans a la Rambla de Barcelona. Foto: Eli Don/ACN

Ernest Maragall ha tornat a posar sobre la taula la creació de la figura de ‘l’alcaldia de nit’, que seria responsable del funcionament de la ciutat en horari nocturn, dotada amb un equip “suficient” per coordinar i controlar les tasques municipals entre les 22 h i les 6 h. Esquerra ja va incloure aquesta mesura en el programa electoral de les eleccions del 2019.

L’alcaldable d’ERC, acompanyat pel regidor i candidat Jordi Coronas, també ha plantejay altres mesures com ara la prohibició de venda d’alcohol a les botigues a partir de les 21 h, reforçar la presència de la Guàrdia Urbana i els Agents Cívics i aprovar la qualificació de Zona Acústica Tensionada en horari nocturn en més punts de la ciutat i, en conseqüència, instal·lar més sonòmetres. A més, ERC vol elaborar un mapa de “punts conflictius” de la ciutat per intervenir-hi des de l’urbanisme amb una perspectiva de gènere perquè esdevinguin espais més segurs.

Maragall assegura que cal “reaccionar ja”, perquè és “inacceptable” que en el 90% dels sonòmetres de la ciutat superin els llindars màxims de soroll establerts per l’OMS. “Durant molt temps l’Ajuntament feia veure que no ho sabia i mirava cap a una altra banda, ara els hem obligat a saber-ho”, ha sentenciat l’alcaldable en referència a l’exigència d’instal·lar sonòmetres.

A banda d’aquestes mesures, ERC proposa un replantejament de l’oci de la ciutat per tal “d’ampliar i diversificar” l’oferta actual. “La qualitat de vida que volem a la nostra ciutat no es pot permetre grans concentracions d’oci en zones habitades”, ha indicat Coronas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram