L‘alcalde Xavier Trias va anunciar ahir mateix, a mitja tarda, que l’Ajuntament avançarà uns 4 milions d’euros per a la construcció del nou edifici que ha d’allotjar el CEIP Mediterrània. De ben segur que avui els pares i mares dels seus alumnes, així com els professionals que hi treballen estaran celebrant-ho. Encara que, de ben segur, ho festejaran amb alguna reserva, tement que al darrer moment la cosa es torci i l’escola continuï en barracons, com en els darrers quatre anys, sent el més antic de Barcelona que es troba en mòduls prefabricats.

Si no hi ha cap imprevist d’última hora, el proper gener del 2012 s’iniciaran les obres, que duraran entre 16 i 18 mesos, per tal que obri les seves portes per al curs 2013-2014. És una de les primeres decisions que pren el nou alcalde convergent, i ve a resoldre un conflicte que s’havia enquistat des de fa anys. Els pares i mares de l’escola, i els seus professors, s’havien manifestat reclamant aquest nou edifici, que s’havia promés en innumerables ocasions, incomplint-se després els terminis previstos. Ara, però, sembla que va de debó.

La veritat és que amb aquesta acció, el convergent Xavier Trias es col·loca una medalla, contra tot pronòstic. És època de crisi i la Generalitat anuncia, día sí i día també, retallades pressupostàries doloroses, però necessàries, segons argumenten. Xavier Trias ja va avançar en el seu discurs d’investidura que, malgrat formar part del mateix partit, reclamaria al president Mas totes les inversions necessàries per a la capital catalana, sense que li fallessin les cames. En aquesta ocasió, però, no ha calgut ser enèrgic. De fet, ha donat un cop de mà al Govern autonòmic, que podrà presumir de nova escola, malgrat que els diners provindran per avançat del consistori barceloní.

Però, a més, Trias ha marcat un gol als socialistes barcelonins en un camp que, a priori, semblava contrari. És a dir, el PSC s’omple la boca amb les polítiques socials i criticant que CiU avantposa els interessos econòmics; però les manifestacions reclamant un nou edifici per al CEIP Mediterrània es van produir durant el mandat de socialistes a tots dos cantons de la plaça Sant Jaume. En aquest sentit, Trias i el seu equip han estat molt hàbils, demostrant que durant aquests anys s’han escoltat a la gent, han pres nota de les seves reclamacions i, almenys en aquest cas, solventen les seves reclamacions. Tant de bo res es torci, i els infants (que, recordem, són el futur) puguin anar aviat al nou edifici, molt més digne i còmode que els barracons.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram