Ferran Mascarell

Mascarell va ser l’encarregat de presentar el prec sobre les subvencions. Foto: Junts

El Ple municipal de divendres passat va servir perquè tirés endavant un prec de Junts per Catalunya relacionat amb les subvencions municipals que reben les entitats de tots els àmbits. L’objectiu de Junts era alertar sobre “les dificultats que pateixen, amb greu problemes de liquiditat any rere any, derivades dels tràmits burocràtics excessius i dels retards en els pagaments”.

D’aquesta manera, el prec va servir per acordar amb el govern municipal millorar el sistema de subvencions perquè passi a tenir convenis bianuals o d’altres fórmules per simplificar la gestió i poder garantir l’estabilitat econòmica del teixit associatiu. Durant el Ple, el regidor Ferran Mascarell va afirmar que les entitats “porten temps dient que l’actual sistema de subvencions les ofega, les inunda de tràmits administratius i el retard en els pagaments compromet la seva viabilitat”.

Vila: “Estem immersos en una emergència energètica”

D’altra banda, i durant el mateix Ple, la regidora de Junts Francina Vila, va presentar un prec que feia referència a la crisi de preus de l’energia. Vila va demanar que l’operadora municipal Barcelona Energia “s’impulsin mesures per a contenir l’increment de preus de l’energia entre els seus clients”. “Estem entrant a l’hivern i estem immersos en una emergència energètica. I això afecta tothom de forma molt greu”, va afegir Vila.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram