Mossos Barcelona

Dos agents dels Mossos, a tocar de la plaça Reial. Foto: Mossos d’Esquadra

El reforç policial d’estiu a la ciutat ha provocat una polèmica entre el líder del PSC barceloní, Jaume Collboni, i ERC, amb el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena i el portaveu municipal Jordi Coronas de protagonistes.

Tot plegat s’ha produït després que dissabte Collboni, en una jornada de debat del PSC i la Fundació Campalans, afirmés que el desplegament dels Mossos d’Esquadra a la ciutat previst pel Govern és insuficient. El cap de files del PSC a Barcelona va afirmar que Interior només havia incorporat 65 agents. La resposta d’Elena, però, no es va fer esperar i el conseller d’Interior va acusar Collboni de “desbarrar”. “Enguany hi ha 267 agents dels Mossos més que el 2019”, li va respondre Elena.

Després d’això, avui el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha acusat Collboni d’“irresponsable” per criticar el reforç dels Mossos d’aquest estiu. “Amb la seguretat no es pot mentir, i no s’hi pot jugar, això ja ho fa VOX”, ha afirmat Coronas.

Les vacances de la Guàrdia Urbana

D’altra banda, ERC, de la mateixa manera que també ha fet Junts, ha criticat que un 40% de la plantilla de la Guàrdia Urbana faci vacances els mesos d’estiu. En el cas de Junts, Jordi Martí ha afirmat que “el que no pot fer Collboni és amagar les seves responsabilitats”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram