Acte FAVB

Un moment de l’acte reivindicatiu. Foto: Twitter (@FAVBcn)

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) celebra enguany 50 anys de vida i de lluites veïnals. Ahir, 7 de juliol, va celebrar aquest aniversari especial amb un acte que tenia per lema ‘Ocupem el Saló de Cent’. L’objectiu era que fos més que una simple celebració, i ho van aconseguir. Va ser un acte reivindicatiu on diferents associacions de veïns van portar pancartes amb demandes veïnals. Tal com va dir Susana Pasqual, de l’Associació de Veïns de la Sagrera: “Volem que en aquesta sala ressoni la veu dels veïns i veïnes de Barcelona”.

En una pancarta de l’Associació de Veïns del Maresme, per exemple, es llegia: “Necessitem equipaments: Llar d’infants municipal, escola d’adults, residència per a gent gran”. En el cas de l’Associació Veïnal de Properitat, demanaven al regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, que “respecti els acords de la Ideal Plàstica Flor”.

“Una ciutat més igualitària”

Més enllà de les pancartes, membres de diferents entitats veïnals van compartir amb veu alta reivindicacions que volen fer de Barcelona una ciutat millor per als veïns. Per part seva, la Carmela Torro, de la Xarxa Veïnal del Raval, va dir que volia “una ciutat més igualitària que garanteixi condicions de vida dignes per a tothom”. D’altra banda, en Mokhtar Ayouni, de l’Associació de Veïns d’Horta, va recalcar que fan falta “barris on tothom sigui benvingut”.

A l’acte tampoc va faltar l’alcaldessa Ada Colau, qui va donar la benvinguda a la FAVB i va destacar que “la institució només té sentit si escolta els desitjos i les queixes dels veïns i veïnes de Barcelona”. Pel que fa a la presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, va animar a més veïns a associar-se i va recordar les coses positives que aporta fer-ho. “En poc temps us fareu més savis, més lliures i més feliços”, va celebrar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram