Raval supermercats

El Raval és un dels barris on hi ha més supermercats. Foto: Twitter (@eixraval)

El Districte mou fitxa per protegir el comerç local i fomentar la diversitat comercial. I és que ja està treballant per modificar el Pla d’Usos per tal de limitar l’obertura de noves oficines de canvi de moneda, de forns de pa amb obrador i de nous supermercats de més de 400 metres quadrats en llocs on ja n’hi ha una quantitat elevada.

En el cas dels supermercats de més de 400 metres quadrats, amb les noves directrius aquests se sumaran als supermercats d’entre 150 i 399 metres quadrats, que ja tenen prohibida l’obertura en zones on tenen una presència forta.

De forns de pa a pizzeries

Pel que fa a l’obertura de forns de pa amb obrador, la idea és evitar que no derivin en un negoci que poc té a veure amb un forn de pa. En moltes ocasions les llicències que es donen s’estan fent servir per obrir pizzeries o obradors de menjar per emportar.

El regidor Jordi Rabassa ha explicat que l’objectiu d’aquesta modificació és evitar pràctiques fraudulentes i limitar certes activitats per defensar més el comerç de proximitat. “Des de l’últim pla d’usos (de fa quatre anys), tenim una dotzena més de supermercats de més de 400 metres i això s’ha d’acabar”, ha dit Rabassa.

La idea també és fer que Ciutat Vella segueixi sent un lloc on viure. I perquè així sigui, també fan falta més activitats culturals i esportives a la zona, la qual cosa també es vol fer amb la modificació del pla d’usos.

Per part seva, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha recordat que és necessari regular certes activitats perquè el petit comerç continuï tenint futur.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram