Les trobades a les platges generen queixes veïnals. Foto: Blanca Blay / ACN

El toc de queda va retornar parcialment la tranquil·litat a la Barceloneta durant el cap de setmana del 17 de juliol, però segons l’Associació de Veïns de la Barceloneta “la situació és millorable”.

Des de l’entitat veïnal expliquen que aquell cap de setmana les platges es van desallotjar entre la 1 h i les 1. 30h, moment en el qual diverses persones es van dirigir al passeig de Joan de Borbó o al carrer de Trelawny. Aquests punts del barri es van convertir, tal com denuncia l’entat veïnal, en nous espais de botellades fins passades les dues de la matinada. “Tot i que no era el mateix volum de persones que abans de la implantació del toc de queda, era una quantitat rellevant”, diu el vicepresident de l’associació, Manel Martínez. “Semblava que en aquests racons del barri no existís el toc de queda”, afegeix. Justament, la temporalitat d’aquesta mesura és, com apunta Martínez, el que preocupa els veïns del barri. “Hem enviat una carta a l’Ajuntament preguntant-li: ‘Quan acabi el toc de queda, què? Tornarem a estar igual que abans o anirem a una situació encara pitjor?”, afegeix.

Un problema enquistat

Un manifest del 15 de juliol de la plataforma veïnal Barceloneta Diu Prou va recordar que aquest incivisme ve de lluny. “Des de l’eliminació del primer toc de queda, les nits a la Barceloneta són un autèntic calvari per a tot el veïnat”, denuncia aquesta entitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram