Els fets es van fer públics el 6 de febrer. Foto: Twitter (@AccioRaval)

Nova polèmica amb Desokupa, l’empresa que es dedica a desallotjar per la via extrajudicial pisos ocupats. En aquest cas els fets se situen en un pis del carrer Riereta del Raval.

El passat 6 de febrer un matrimoni, amb el suport d’una desena d’entitats entre les quals hi havia l’Observatori DESC i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), van fer públic el seu cas. Van explicar que un home, que després van descobrir que no era el propietari del pis, els va començar a llogar l’immoble del carrer Riereta. De seguida, van explicar, van començar a rebre “la visita dels senyors de Desokupa”, ja que el veritable amo del pis havia contractat els seus serveis. Una d’aquestes visites, segons el relat de la família, va acabar amb un membre de Desokupa empenyent la dona, que estava embarassada, i provocant-li l’avortament.

A l’octubre la família va denunciar la situació i el passat 30 de gener es va celebrar un judici per un delicte lleu contra Desokupa. Va ser llavors quan les entitats es van assabentar del cas i van decidir fer-lo públic. Dos dies més tard, però, la justícia va absoldre Desokupa. Després de la sentència judicial, el propietari de Desokupa, en un vídeo al perfil de Facebook de l’empresa, va fer pública la seva versió dels fets. Va explicar que mai no havien arribat a entrar a dins del pis i que, per tant, l’acusació de la família és falsa. Assegura, també, que la família va demanar 10.000 euros a la propietària del pis per marxar.

Per la seva banda, l’Ajuntament va anunciar de seguida que recorrerà la decisió judicial. La regidora Gala Pin, en conèixer els fets, va avisar Desokupa que el consistori “anirà fins al final” i va parlar d’un cas de “violència i brutalitat extrema”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram