Una imatge d’una de les trobades del festival. Foto: Tot Raval

El Festival de Cultura Raval(s) va tornar a mostrar, durant la celebració de la seva 15à edició que es va fer entre el 9 i el 12 de novembre, la diversitat cultural del barri.

Durant aquests quatre dies, el festival, que enguany tenia com a lema ‘Un festival lliure de sexismes’, les dones i la diversitat de gènere van ser les protagonistes. Es van celebrar tallers orientats a l’alumnat dels centres d’ensenyament, centres oberts i casals del barri, concerts de diversos estils musicals, activitats familiars, danses i exhibicions de cultura popular, concerts de les corals del barri i de les escoles, una cercavila popular i un homenatge a les dones grans.

Alguns dels escenaris van ser la Rambla del Raval, la plaça Joan Amades i la plaça dels Àngels. Enguany el festival va comptar amb nous participants, com ara el Punt d’Informació i Atenció a les Dones de Ciutat Vella, Desgenerant el Raval, DONADANZA, The Paella Club i Itinerant Photography, entre d’altres.

RUMBA CATALANA
D’altra banda, el Raval també ha estat recentment protagonista per la presentació de l’homenatge a la rumba catalana al carrer de la Cera. Es tracta de dues parets mitgeres dels números 6 i 57 d’aquest carrer que acullen una escultura de l’artista Luís Zafrilla. En una de les parets s’homenatja el naixement d’aquest gènere musical i en l’altra es recorda l’empremta i el llegat de la rumba catalana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram