Mòbils

En cas de rebre aquest correu electrònic, es recomana marcar-lo com spam i eliminar-lo. Imatge d’arxiu

La Guàrdia Civil ha alertat a través de les xarxes socials d’un nou mètode d’estafa que arriba a través del correu electrònic. Es tracta de ‘sextorsió’. En aquest cas, els correus electrònics fraudulents tenen com a objectiu extorsionar als destinataris perquè acabin efectuant un pagament en un moneder virtual de bitcoin i així no difondre unes suposades gravacions íntimes.

El cos de policia remarca que es tracta d’una mentida i que és molt important entendre que no existeixen les gravacions, és a dir, que no són reals sinó que es tracta d’una estratègia per preocupar i alarmar a la víctima.

Com funciona?

El correu electrònic s’envia des d’un compte amb l’assumpte Notificación de estado de entrega (fallo). En el cos del correu, l’estafador explica que suposadament ha estat observant a la persona destinatària del mail, tot i que en cap moment especifica un nom o qualsevol dada personal de la víctima.

Així doncs, explica que ha aconseguit accedir al dispositiu per poder accedir al seu historial de navegació a la seva webcam. D’aquesta manera, ha pogut gravar vídeos de la víctima en situacions compromeses i amenaça en publicar-los en cas de no rebre un pagament de criptomonedes de bitcoin en un moneder. Al missatge afegeix un enllaç per poder accedir al moneder virtual.

La Guàrdia Civil explica que si s’accedeix al moneder, es pot veure que es tracta d’un compte reportat presumptament per casos de frau de ‘sextorsió’. A més, s’informa que per aquesta mena de xantatges, s’acostuma a utilitzar diferents correus electrònics mantenint el mètode de pagament. Finalment, el moneder és una cartera digital sense fons que s’ha fet servir en diversos casos de ‘sextorsió’ reportats anteriorment.

Com actuar?

En cas de rebre aquest correu electrònic, es recomana marcar-lo com spam i eliminar-lo. El cos policial recorda que és important no respondre a l’estafa perquè d’aquesta manera es confirma que el teu correu electrònic està actiu i, per tant, es pot emprar per a futures estafes.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram