verdures

Amb aquests trucs podràs conservar els aliments durant més temps. Foto: AMIC

És molt habitual pensar que els aliments es conserven millor si estan dins de la nevera, no obstant això, no sempre és el millor mètode per a allargar la seva vida, ni tan sols en les èpoques més caloroses.

Com a norma general, cal continuar mantenint-los a la mateixa ubicació que els hem trobat a la botiga d’alimentació i guardar només dins la nevera aquells productes que ja venen refrigerats. Fins que aquestes no s’hagin d’obrir i fer servir, aquesta és la forma més convenient d’emmagatzemar-los:

Patates

El midó que conté es converteix ràpidament en sucre a la nevera i es fa malbé abans, per la qual cosa el millor lloc per a conservar-les és fora d’ella i en un lloc fresc i sec.

Cebes

Tant aquestes com les patates desprenen etilè, una substància que espatlla tot el que està al seu voltant. Per tant, ajuntar aquests dos aliments encara duplicaria més aquest efecte. El millor per a emmagatzemar-les és ficar-les en bosses de reixeta o bé dins de caixes de fusta. Un altre mètode que podem fer servir per a allargar la vida de les cebes és tallar-les en daus i congelar-les per a anar usant-les a mesura que les anem necessitant. D’altra banda, el que podem fer per evitar que la seva olor es propagui per tota la nevera és guardar la ceba restant en un recipient hermètic.

Alls

El fred fa que li surtin els brots, així que també els guardarem fora. Si, per contra, ja s’han pelat i cal conservar-los freds els hem d’embolicar en paper absorbent i introduir en un tupper o en una bossa hermètica. També es poden submergir en oli dins d’un pot de vidre perquè durin més temps.

Pebrots i tomàquets

La nevera els fa perdre l’olor i el sabor, per la qual cosa també s’aconsella conservar-los fora de la nevera.

Eva Remolina, AMIC

WhatsAppEmailXFacebookTelegram