El restaurant barceloní Disfrutar, dels excaps de cuina d’elBulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, és el cinquè millor restaurant del món. Així ho ha revelat aquest dimarts el rànquing britànic The World’s 50 Best Restaurants en una gala a Anvers (Bèlgica), que ha situat de nou al capdavant de la prestigiosa llista el Noma, l’establiment del xef danès René Redzepi a Copenhaguen (Dinamarca).
Completen el podi Geranium, també a Copenhaguen, i l’Asador Etxebarri, a Atxondo (Biscaia). I els segueixen el restaurant peruà Central, de Lima, i el barceloní Disfrutar.
5 plats d’escàndol
L’establiment d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, situat al carrer Villarroel, ha estat distingit per l’organització pels seus “plats paradoxals” i per oferir una experiència gastronòmica “única”. I volem fer un petit homenatge a la creativitat i feina del Disfrutar mostrant-vos cinc de les seves meravelles, que hem escollit d’entre tots els seus plats d’escàndol, perquè us llepeu els dits.
Cassoleta d’ametlla, tomàquet i alfàbrega
Cassoleta d’ametlla, tomàquet i alfàbrega.
·
Tartaleta de almendra, tomate y albahaca.
·⁰
Almond, tomato and basil tart. pic.twitter.com/zXBL0OCHjH— Disfrutar Barcelona (@DisfrutarBCN) October 6, 2020
Tortellini-pasta a l’ou amb suc de pollastre i tòfona
Tortellini-pasta a l'ou amb suc de pollastre i tòfona
·
Tortellini-pasta al huevo con jugo de pollo y trufa
·
Egg tortellini-pasta with chicken juice and truffle#disfrutarrestaurant #disfrutarbarcelona pic.twitter.com/Gw6zKwk1ib— Disfrutar Barcelona (@DisfrutarBCN) September 21, 2020
Coca-pizza sense farina
Heu provat la nostra Coca-pizza sense farina alguna vegada?
·
Alguna vez habéis probado nuestra Coca-pizza sin harina?
·
Have you ever tried our Flour-free "coca-pizza"?#disfrutarrestaurant #disfrutarbarcelona pic.twitter.com/HRmIyp3Sqj— Disfrutar Barcelona (@DisfrutarBCN) August 11, 2020
Llebre a la catalana amb oli d’espinacs i mores de morera
Llebre a la catalana amb oli d’espinacs i mores de morera
Hare in Catalan style with spinach oil and blackberries
Liebre a la catalana con aceite de espinacas y miras de morera #disfrutarrestaurant #disfrutarbarcelona #creativity #llebre #liebre #hare pic.twitter.com/zto1QR37Si
— Disfrutar Barcelona (@DisfrutarBCN) February 29, 2020
Volcà de mango amb la seva lava
Volcà de mango amb la seva lava
Mango volcano with its lava
Volcán de mango con su lava#disfrutarbarcelona #disfrutarrestaurant #creativity #cooking #mango #volcano #cook #lava pic.twitter.com/gnbPWPhwsg
— Disfrutar Barcelona (@DisfrutarBCN) January 18, 2020