Joguines fusta

En algunes botigues de joguines de Barcelona s’hi troben regals molt especials. Foto: Pexels

Els nens i nenes comencen a repassar l’any per fer memòria de si s’han portat bé o malament amb els pares. I és que hi tenen molt en joc. Tots esperen algun regal especial per Nadal. Les expectatives són altes i, per això, com cada any, tions i Reis Mags ultimen compres de joguets. Si et toca ser-ho, potser ja tens les joguines que volen, però potser te’n falta alguna o vols sorprendre els petits amb algun regal diferent, que no s’esperin. Justament a Barcelona hi ha botigues especialitzades que ofereixen joguines diferents de les que anuncien per televisió i que també provoquen grans somriures. En fem un repàs per si encara has de fer compres d’última hora i busques quelcom original.

Clicks Party

Hi ha joguines que mai fallen, i és el cas de l’univers Playmobil, que mou muntanyes. Precisament al carrer de Villarroel hi ha una botiga especialitzada en aquests ninots i tots els complements que et puguis imaginar. De fet, a part de comprar caixes noves, la botiga ofereix la possibilitat d’adquirir Playmobil de segona mà i, fins i tot, petites bosses de ninots i complements en oferta. És el lloc perfecte per engrandir el món Playmobil dels teus petits.

Galegory

I anem amb un altre clàssic: el LEGO. A Barcelona hi ha una botiga especialitzada on trobaràs peces soles, packs, peces de col·leccionisme… A l’establiment, que es troba al carrer de Muntaner, hi ha tot el necessari per a fer feliç qualsevol fan del muntatge de figures LEGO. Mans a l’obra!

JuguiJuga

JuguiJuga és una botiga especialitzada en joguines de fusta, ecològiques i especialitzades en joguets Montessori  Waldorf. El millor, però, és que l’establiment, que es troba al passeig de Sant Joan, compta amb joguines de tot el món: cuines de fusta franceses, bicicletes alemanyes, peluixos originals…

Casa Palau

Casa Palau és un paradís pels amants i col·leccionistes de trens elèctrics i Escalèxtric. Tot i que a les seves quatre botigues de Barcelona hi trobaràs slots, vaixells de fusta, vehicles en miniatura i de radiocontrol i, per descomptat, trens elèctrics i Escalèxtric, és al mític local de la ronda de Sant Antoni on encara conserven un circuit permanent de sis carrils per anar a provar el teu Escalèxtric.

RC Tecnic

I parlant de tecnologia, no podem obviar RC Tecnic, un altre somni per a tots els amants del radiocontrol. A la botiga del carrer de Calvet hi trobaràs drons, cotxes, motos i helicòpters teledirigits o, fins i tot, petits robots que fan cas a ordres bàsiques. I l’oferta no acaba aquí: també hi ha joguines d’aeromodelisme, com maquetes d’avions. La gamma és immensa perquè no només s’adreça als nens, sinó que també hi ha models professionals per a adults. El millor? A la botiga pots provar el que vulguis abans de decidir-te.

Lubulona

Lululona és sinònim de fusta i, sobretot, de proximitat. Es tracta d’una empresa familiar que dissenya les seves joguines de fusta i pintades a mà a Barcelona. La marca cuida al màxim la qualitat de la fusta i la pintura per prioritzar sempre la seguretat dels més petits i, a més, empaqueta les joguines amb capses de cartó i bosses de roba. I si ens hem d’atrevir a apostar per un dels productes, ens quedem amb les seves casetes de fusta, pensades en blocs, perquè els petits puguin combinar peces per acabar creant ciutats. Potser els nens s’hi aficionen i ja tens regal pensat per a pròximes ocasions. Trobaràs Lubulona al carrer de Bailèn.

Me&Mine

Me&Mine aposta clarament per les joguines de tota la vida i posa especial atenció en la sostenibilitat i la creativitat. Hi trobaràs, per exemple, io-ios, cordes per saltar, bitlles,  baldufes, cuinetes… Si busques un regal tradicional i de fusta, allunyat de prejudicis i sexisme, aquesta és la teva. Apropa’t al carrer del Consell de Cent.

Llibreria Fabre

I en la línia dels clàssics, no podia faltar a la llista la llibreria alemanya Fabra de l’Esquerra de l’Eixample, que és de fet la més antiga de Barcelona i la segona de tot Catalunya. Al seu local, al carrer d’Aribau, hi trobaràs el llibre infantil que buscaves i molt més: nines russes, cuines i tota mena de joguines de fusta i els jocs de taula, que no haurien de faltar a cap casa.

Londji

“Joguines originals per a nens de 3 a 103 anys”. Així es defineix el projecte Londji i és que la seva botiga del carrer de la Princesa enamora a qualsevol. Hi trobaràs joguines per a totes les edats, dissenyades a Barcelona i exportades a molts llocs del món. I és que el que fan són joguines especials. Londji se centra en l’art i el barreja amb la tradició. El resultat són joguines de fusta o de cartó reciclat, per exemple, com baldufes, puzles o titelles, que són sempre una aposta segura.

Nap Buf

I a l’altra cara de la moneda hi tenim Nap Buf, una altra proposta molt interessant si el que busquem són joguines d’importació. Al seu establiment, al carrer de Santaló, hi trobaràs joguines tradicionals internacionals per recórrer el món sense marxar de Barcelona: nines alemanyes, futbolins italians, jocs de manualitats… A més, fan complements tèxtils per a nines i, a vegades, en comptes de comprar un regal nou, pot ser interessant comprar quelcom que doni vida a una joguina que ja es té a casa. El món de les nines n’és un dels millors exemples.