Xavier Masip

El gerent d’Amics de la Rambla, Xavier Masip, a la Rambla. Foto: Línia

Del 6 al 9 de juny arriba una nova edició del Tast a la Rambla, el gran esdeveniment gastronòmic pensat per recuperar l’essència de la Rambla de Barcelona i el públic històric del passeig. En parlem amb Xavier Masip, gerent d’Amics de la Rambla, que coneix tots els secrets i les novetats de l’esdeveniment.

Quines novetats descobriran els visitants en aquesta desena edició del Tast a la Rambla?
El més destacable és la participació de la Copa Amèrica, que farà servir el Tast a la Rambla per mostrar-se una mica a la ciutat. I ho farà a través de les gastronomies dels sis equips participants: Nova Zelanda, el Regne Unit, Suïssa, Itàlia, els Estats Units i França.

I com es combinarà la nàutica i la gastronomia?
La Copa Amèrica disposarà d’un estand on estaran representades aquestes gastronomies, però també hi haurà showcookings relacionats, no només amb aquests països, sinó també amb els participants a la Copa Amèrica Femenina i a la Youth. Per altra banda, hem adaptat l’escenari musical per fer-hi activitats culturals. Els visitants hi podran veure mostres de folklore i tradició, com una haka de Nova Zelanda o un espectacle de country, per exemple.

Així, la Copa Amèrica ens entrarà per l’estómac, també.
Sí, jo crec que aquesta era la manera natural d’integrar la Copa Amèrica al Tast i que la ciutat comenci a respirar-la. N’hem sentit a parlar molt, però fins ara no hem pogut tocar-la gaire. I aquesta és una manera de començar a gaudir-la i crear ambient.

L’esdeveniment torna a plaça Catalunya, com l’any passat.
Sí, hi tornem per les obres que hi ha al passeig i que ens impedeixen fer-ho allà. Però l’any passat ja vam ser a plaça Catalunya i vam sortir-ne molt contents, perquè és un espai amable i funciona molt bé per a la circulació de persones. És molt natural anar a plaça Catalunya i gaudir dels restaurants.

Què hi trobarem enguany?
El format habitual. Tenim una oferta de 36 restaurants i pastisseries de la ciutat triats en funció de la qualitat, la novetat i la tradició. Amb una atenció especial als establiments de Ciutat Vella i de la Rambla, però també als de l’Eixample, ja que la plaça és un territori compartit entre els dos districtes. Al final, el que volem és que el Tast a la Rambla sigui una mostra de la millor gastronomia de Barcelona.

La gent hi vindrà a tastar, però també a veure cuinar, oi?
Sí. Tenim moltes activitats gratuïtes i lliures, com showcookings i tasts de productes. Si els visitants venen amb una mica de temps, podran veure com els cuiners preparen i expliquen els seus plats o descobrir gastronomies poc conegudes, com la de Lanzarote, per exemple.

“Vam crear el Tast a la Rambla per revertir la proporció que tenim entre locals i forans”

A qui podran veure?
A les activitats hi participaran grans xefs com Nando Jubany, Cristian Escribà, Òscar Manresa, Jordi Esteve… I també xefs joves que s’incorporen enguany a l’esdeveniment o que acaben d’obrir un restaurant a la ciutat, i que són una aposta per la qualitat i el producte bo.

Quins restaurants de l’entorn de la Rambla hi participen?
Doncs, per exemple, Casa Guinart, Frankie Gallo Cha Cha Cha, el restaurant La Pau, l’Escribà, el Cecconi’s Barcelona, el Moka, el Dos Pebrots… Aviat farem públic el llistat dels restaurants participants i cadascun dels plats que cuinaran. Hi haurà de tot una mica: plats freds, plats calents, tradicionals, innovadors… I postres, és clar.

Sempre reivindiqueu que el Tast no és per a turistes… Es manté aquest esperit?
Nosaltres vam crear el Tast a la Rambla per revertir una mica la proporció que tenim entre locals i forans i donar un argument al barceloní per treure’s la mandra, baixar a la Rambla i redescobrir l’oferta cultural. La gent ve a tastar, sí, però després fa una volta per pair el que ha menjat i potser s’acosta a les exposicions del Palau de la Virreina o se’n va a veure un espectacle al Liceu o al Poliorama.

Ha costat una mica, però la idea s’ha consolidat.
Sí, enguany celebrem el desè aniversari i estem molt contents, perquè no només s’ha consolidat al calendari de la ciutat, sinó que ha anat creixent i cada any hi ha més gent que es reserva les dates per poder assistir-hi, com si fos un festival. Penseu que al principi només venien els més foodies o els més valents i ara ja és un esdeveniment que la gent coneix, recomana i que és molt present a la Rambla.

Amics de la Rambla recupera el ‘Ramblamap’
WhatsAppEmailXFacebookTelegram