Barcelona Energia

El 68% de la ciutadania metropolitana tindrà el seu municipi alineat amb l’operador elèctric. Foto: AMB

Castellbisbal, l’Hospitalet, el Prat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Just, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Viladecans. Aquests són els 9 municipis de l’àrea metropolitana que el 2021 passaran a ser accionistes de l’operadora d’energia TERSA-Barcelona Energia. Fins ara, l’empresa pública estava participada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de la capital catalana.

Així ho van anunciar aquest dissabte, coincidint amb el Dia Mundial del Medi ambient, representants de les 9 localitats, juntament amb Eloi Badia, regidor dels comuns a l’Ajuntament de Barcelona.

Els 9 municipis, per tant, rebran l’energia que consumeixin a través de l’operadora pública. “El consum d’energia és 100% renovable, públic i de proximitat per als seus equipaments públics i l’enllumenat municipal”, afirmen des de l’AMB.

Segons explica l’ens municipal, “després d’aquesta incorporació el 68% de la ciutadania metropolitana ja tindrà el seu municipi alineat amb l’operador elèctric metropolità per a l’execució i assessorament de polítiques energètiques”.

Durant l’acte de presentació, Badia va assenyalar que els 9 municipis representen 600.000 habitants que tindran a la seva disposició el servei de Barcelona Energia. “Dos de cada tres persones a l’àrea metropolitana i un de cada tres catalans poden dir que el seu municipi és sobirà i aposta per l’energia renovable”, afirmava Badia. “Barcelona Energia és l’operador de referència de Catalunya”, considerava.

Per últim, la presentació va servir a l’Ajuntament de Barcelona per treure pit de l’estalvi econòmic que ha suposat per a la capital catalana i suposarà per als 9 municipis la incorporació a Barcelona Energia. “L’Ajuntament s’ha estalviat 1,3 milions d’euros del rebut municipal en dos anys”, va detallar Badia per afegir que en el cas dels paradistes dels mercats municipals l’estalvi és de 500 euros anuals.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram