turistes centre de barcelona

Un dels pocs grups de turistes a la plaça Reial de Barcelona, el 21 de juny del 2020. Foto: Jordi Bataller/ACN

L’any 2019 l’aeroport de Barcelona va rebre 52 milions de passatgers, molts dels quals eren turistes. El 2020 la xifra es va desplomar fins als 12 milions i, quan han transcorregut cinc mesos del 2021, el Prat va camí de registrar un nou rècord a la baixa. A això cal afegir que l’any abans de la pandèmia el turisme suposava el 15% de la riquesa de la ciutat. Menys visitants estrangers i una dependència del sector: la tempesta perfecta.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de la capital catalana ha decidit llençar una campanya –la primera des de la pandèmia– per atraure el turisme, sota el lema de Barcelona, com mai abans. Així ho ha anunciat aquest dilluns el primer tinent alcalde Jaume Collboni, que ha explicat que “Barcelona es troba en plena reobertura i aquesta reactivació s’ha d’acompanyar de la recuperació de turistes, una de les principals fonts que té la ciutat per incorporar riquesa a la seva economia”. Així mateix, segons el tinent d’alcalde del PSC, l’Ajuntament vol atreure “turisme de qualitat”, especialment espanyol, anglès, francès, italià i alemany.

“Barcelona vol ser més selectiva amb els seus visitants, els seus atributs i ha aprovat unes línies estratègiques on només es parla de qualitat”, ha assenyalat la directora de Turisme de Barcelona, Marian Muro. “No anirem a buscar tothom, sinó el públic que ens interessa”, ha puntualitzat.

PREVISIONS SOTA MÍNIMS
Barcelona podrà recuperar els nivells de turistes d’anys anteriors? Tot i que els restauradors de zones com la Barceloneta ja han començat a identificar una major presència de turistes, el cert és que la directora de Turisme de Barcelona preveu que durant el tercer trimestre de l’any arribin a la capital catalana uns dos milions de turistes, una xifra que l’any 2019 va tocar els cinc milions en el mateix període.

En la mateixa línia s’inscriuen les paraules d’Eduard Torres, president de Turisme Barcelona, quan explica que ja s’estan notant en els dos últims caps de setmana “brots verds”. “Ja hi ha el 35-40% dels hotels de la ciutat oberts, i les ocupacions han saltat del 10 al 20%”, ha precisat Torres. “I les reserves ara es fan amb una antelació mitjana de 16 dies, quan fa uns mesos era de només 5 dies per culpa de les restriccions i la incertesa”, ha detallat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram