Nen amb mòbil

L’abús de la tecnologia pot afectar la salut mental dels infants. Foto: Línia

“Més vida, menys pantalla”. Amb aquest nom ha arrencat el mes de setembre un projecte municipal a Sant Just Desvern que té com a objectiu fomentar “una adolescència lliure de mòbils”. En concret, amb aquesta iniciativa es vol facilitar l’accés del jovent a telèfons públics en diversos equipaments municipals i comerços adherits.

Suport de 300 famílies

A partir del fet que més del 70% dels infants accedeix al mòbil als 12 anys, la idea és que no sigui imprescindible que hagin de disposar d’un smartphone per tal de poder comunicar-se.

La iniciativa compta amb el suport de 300 famílies del municipi, implicades i conscienciades en la necessitat de reduir l’ús i sobretot l’abús del mòbil entre els seus fills adolescents. La major part estan adherides a l’associació Adolescència Lliure de Mòbils, entitat estatal creada a partir d’un xat de mares i pares del barceloní barri del Poblenou, que, tot i el suport a aquest pla, demana mesures “més contundents”, com “un pacte social per endarrerir al màxim l’entrega d’un telèfon mòbil intel·ligent als menors de 16 anys”.

El moviment ja compta amb l’adhesió de 20.000 persones d’arreu de l’Estat. Es tracta d’una xarxa de famílies preocupades per la salut mental de nois i noies de 12 a 16 anys, “exposats a un abús de les noves tecnologies quan són encara immadurs”, alerten.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram