Pisos turístics Barri

Tovalloles i roba estesa a la terrassa d’un pis turístic al barri. Foto: ACBALAT

El veïnat de Collblanc i la Torrassa, a l’Hospitalet de Llobregat, diu prou a la cada cop més massiva presència de turistes, “que està alterant l’ecosistema dels barris, cada cop més semblants a una ciutat dormitori”, segons l’Isidre, veí del número 14 del carrer Occident i un dels promotors d’una plataforma que vol denunciar la problemàtica i que aplega diverses entitats, col·lectius i grups polítics. Aquest veí avança a Línia que aquesta plataforma farà “aviat” la seva presentació oficial.

“Volem denunciar la proliferació d’allotjaments destinats a lloguers temporals, en forma d’apartaments turístics registrats i, sobretot, de pisos reformats a tal efecte, ubicats de manera il·legal en blocs d’habitatges”, explica l’Isidre. “La llei només permet l’habilitació d’apartam ents turístics en finques senceres destinades a tal efecte”, apunta, i denuncia l’existència de “multipisos” o pisos dividits en habitacions per a llogar-les de manera separada i per temporades, a preus que igualen o superen el que pagaven els anteriors llogaters per l’apartament sencer. També alerta de la “trampa” que suposa l’intercanvi de pisos entre turistes, a partir d’un contracte inicial d’un mes que es divideixen entre ells.

El cas d’Occident 14

Alguns dels esmentats pisos turístics no estan declarats i s’anuncien com a lloguers temporals per a estudiants, com diversos habitatges reformats del número 14 del carrer Occident. Diversos veïns han marxat per la negativa de la propietat a renovar-los el contracte, mentre que d’altres, com l’Isidre, encara no han rebut cap notificació.

Per tot plegat, hi ha pendent una reunió per concretar el nom de la plataforma i les primeres accions, destinades “a combatre la gentrificació”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram