Jaume Collboni

Collboni diu que X és un “pou de ‘fake news'”. Foto: Marta Vidal / ACN

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que deixa la xarxa social X (antic Twitter). Ho ha fet en un missatge a la mateixa xarxa, on ha afirmat que s’ha convertit en un “pou de fake news, falsedats i intransigència”, cosa que, a parer seu, fa que sigui una “amenaça a la democràcia”.

Collboni argumenta que Twitter era un espai obert on compartir informació i opinions, però que ara X ha esdevingut un lloc “ple d’odi, intolerància i mentides”, i considera que l’actual propietari, Elon Musk, ha agreujat aquesta deriva. “És l’hora de dir prou”, ha manifestat l’alcalde.

Al missatge, Collboni detalla que pren aquesta decisió perquè així l’hi reclama la seva convicció com a polític demòcrata i com a ciutadà compromès amb les llibertats i el progrés. En aquest sentit, diu que s’ha de garantir el dret a una informació independent, veraç, rigorosa i honesta i que, per això, cal denunciar i combatre la manipulació de la realitat.

L’alcalde assegura ser conscient que perd un espai per comunicar-se amb la ciutadania, però afegeix que ho podrà continuar fent en altres xarxes socials i pels carrers i barris de Barcelona.

Amb aquesta decisió, Collboni segueix els passos de la seva predecessora en el càrrec, Ada Colau, que quan era alcaldessa també va decidir deixar aquesta xarxa social amb uns arguments similars.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram