Levante Las Planas

El Levante ha abandonat les Planes en direcció a Badalona. Foto: Arxiu

L’estira-i-arronsa entre el CF Levante Badalona -abans Levante las Planas- i l’Ajuntament de Sant Joan Despí per la marxa del primer equip femení al Barcelonès Nord fa un pas més. I és que el club ha portat el consistori santjoanenc als tribunals per haver-los expulsat de les instal·lacions on el club desenvolupava les seves activitats, al Municipal de les Planes. En aquest sentit, ha presentat un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats de Barcelona i anuncia que els pròxims dies en presentarà un altre.

D’aquesta manera, el club mou fitxa després que l’Ajuntament decidís fer-los fora de les Planes, un cop consumada la marxa del primer equip femení de l’entitat, que juga a primera divisió, cap a Badalona. En un comunicat, l’entitat esportiva assegura que el consistori no ha acceptat les al·legacions presentades ni la petició d’arribar a un acord, motiu pel qual han optat per la via judicial. La voluntat del recurs és “revertir la política de fets consumats de l’Ajuntament de Sant Joan Despí”, asseguren des del Levante, que veu que és “clarament perjudicial per al futbol base català i, molt especialment, de Sant Joan Despí”. En aquesta línia, el club de futbol espera acabar rebent les “indemnitzacions corresponents”.

Un barri obrer que perd el seu emblema

La mudança d’aquest club històric cap a Badalona ha generat mal ambient amb el consistori i ha empipat els veïns de les Planes, un barri obrer que veu com el seu emblema esportiu ha abandonat la ciutat. Al seu torn, des del club al·leguen que la marxa a Badalona està motivada pels requisits de la primera divisió femenina de futbol, “especialment la necessitat de tenir un camp de futbol de gespa natural”, una promesa que ja els ha fet l’Ajuntament de Badalona, que té previst instal·lar-ne al Municipal d’aquella ciutat, on jugarà els seus partits d’ara endavant el Levante.

Sobre això, el club agraeix la disposició del consistori badaloní per acollir-los, però recorda que la seva intenció era que els equips del futbol base del Levante es quedessin a Sant Joan, una opció que l’ajuntament santjoanenc ha tallat de soca-rel. “Si, a conseqüència de les resolucions judicials, es produeix algun dany al futbol base, volem deixar clar que l’únic culpable serà l’Ajuntament de Sant Joan Despí”, avisen des del Levante, que així i tot mostren la seva disposició a arribar a un acord amb el consistori santjoanenc.

El barri obrer que no vol perdre el seu equip de futbol femení de Primera
WhatsAppEmailXFacebookTelegram