Colau

Colau podria tornar a ser candidata a l’alcaldia de Barcelona el 2027. Foto: Gerard Artigas/ACN

Ada Colau, exalcaldessa de Barcelona i cap de files de Barcelona en Comú a la capital, s’estaria plantejant deixar ben aviat el consistori barceloní per tornar a ser candidata a l’alcaldia el 2027. La primera notícia sobre aquesta possibilitat l’avançava El Confidencial fa tres dies i ara el diari Nació, que cita una desena de fonts del partit, també apunta que Colau ja té decidit aquest moviment estratègic.

Així doncs, segons Nació, la líder dels comuns tindria la intenció de deixar l’acta de regidora de l’Ajuntament al plenari del mes de desembre. Abans, però, Colau formalitzaria la decisió el 14 de setembre, durant la festa dels 10 anys de Barcelona en Comú, o el 16 i 17 de novembre, quan se celebrarà l’assemblea del partit, on tot apunta que els comuns aprovaran un procés de renovació.

Un cop fora del consistori barceloní, els plans de Colau passarien per fer una aposta provisional per la política internacional. Concretament, per mirar de reforçar l’agenda i l’activitat exterior de la seva formació durant aquest període que no seria a l’Ajuntament de Barcelona.

Candidata per quarta vegada?

Si finalment Colau acaba sent la candidata de Barcelona en Comú a l’alcaldia barcelonina, seria la quarta vegada que ho és. Una decisió que s’hauria d’aprovar el partit internament, tal com ja va passar quan Colau va decidir presentar-se per tercera vegada.

D’altra banda, una altra derivada d’aquest possible moviment té a veure amb els pactes que hi poden haver al consistori barceloní. El PSC, que governa amb minoria –l’acord amb ERC va quedar ajornat–, podria veure amb més bons ulls un acord amb Barcelona en Comú sense la figura de Colau.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram