Albert Dalmau

Dalmau ha anunciat els acords d’avui entre el Govern i l’Ajuntament de Barcelona. Foto: Govern

Després de la trobada d’avui entre el president de la Generalitat, Salvador Illa, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, l’encarregat de comparèixer davant la premsa per part del Govern ha estat el conseller de la Presidència, Albert Dalmau. Dalmau ha fet un repàs a les tres principals qüestions tractades durant la reunió: habitatge, impostos als creuers i seguretat­. Sobre els creuers, ha anunciat l’acord entre la Generalitat i el consistori barceloní per incrementar la taxa turística als creuers que fan escala a Barcelona i s’hi estan menys de 12 hores. I, en aquesta línia, ha afirmat que “el turisme és font de prosperitat, però té els seus reptes i obrirem el debat sobre el conjunt de la fiscalitat turística”.

El conseller de la Presidència també ha volgut destacar l’acord d’avui en matèria d’habitatge, que permetrà reprendre la construcció de 637 pisos protegits ja compromesos anteriorment amb el Govern de Pere Aragonès en un conveni que preveu construir fins a 1.700 nous pisos en solars cedits per l’Ajuntament.

“Nova etapa en la relació Mossos-Guàrdia Urbana”

Pel que fa a la seguretat, Dalmau ha anunciat que el 18 de setembre tindrà lloc una reunió entre el mateix Collboni i la consellera d’Interior, Núria Parlon per tractar diferents mesures en la lluita contra la delinqüència i el narcotràfic. I, al mateix temps, també ha assegurat que aquesta trobada servirà per obrir “una nova etapa en la relació entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana”. De fet, ha anunciat que es reprendran les investigacions conjuntes entre els dos cossos policials.

Collboni: “Calen recursos i promotores perquè construeixin pisos”
WhatsAppEmailXFacebookTelegram