Collboni i Illa

Illa i Collboni han celebrat la seva primera trobada oficial. Foto: Mariona Puig/ACN

El president de la Generalitat, Salvador Illa, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, han celebrat aquest matí la primera reunió oficial d’ençà que els socialistes governen a banda i banda de la plaça Sant Jaume. Amb l’objectiu de tractar els diferents reptes que comparteixen les dues administracions, la trobada ha servit per parlar, principalment, d’habitatge, dels impostos als creuers i de la inseguretat, a banda d’algunes qüestions relacionades amb la mobilitat. L’alcalde barceloní ha tornat a remarcar la importància de prendre decisions urgents per fer créixer el parc d’habitatge de la ciutat, sobretot el públic. “Calen recursos i promotores perquè construeixin pisos, perquè hem començat a resoldre el problema de l’absència de sòl”, ha dit Collboni.

De fet, avui Illa i Collboni han acordat reprendre la construcció de 637 pisos protegits ja compromesos anteriorment amb el Govern de Pere Aragonès en un conveni que preveu construir fins a 1.700 nous pisos en solars cedits per l’Ajuntament. Segons ha explicat Collboni, Illa s’ha compromès a instar l’Incasòl perquè de forma immediata redacti els projectes de 637 pisos en 11 solars, un acord que va quedar bloquejat en els darrers mesos. L’alcalde també ha posat sobre la taula 1.900 habitatges més en terrenys cedits pel Consorci de la Zona Franca. En aquest cas, ha apuntat que l’Incasòl hauria de ser un dels promotors principals, però no l’únic, i ha citat també l’Estat.

Habitatge a banda, la reunió també ha servit per parlar sobre la seguretat. Sobre això, s’ha anunciat que el pròxim 18 de setembre tindrà lloc una reunió entre el mateix Collboni i la consellera d’Interior, Núria Parlon per tractar diferents mesures en la lluita contra la delinqüència i el narcotràfic.

Per últim, el president de la Generalitat i el batlle barceloní també han acordat incrementar la taxa turística als creuers que fan escala a Barcelona i s’hi estan menys de 12 hores. Es tracta d’una petició que ha fet Collboni, que vol eliminar el màxim de 4 euros actual per al consistori a través de la llei d’acompanyament i fer un increment “substancial”.

Albert Dalmau, conseller de la Presidència: “El turisme és font de prosperitat, però obrirem el debat sobre la seva fiscalitat”
WhatsAppEmailXFacebookTelegram