Raquel Gil

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil. Foto: Arxiu

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, obrirà aquest mes de setembre una nova edició del programa Impulsem el que fas, amb un pressupost de 2,6 milions d’euros, per ajudar a impulsar nous projectes econòmics arrelats als barris i districtes. Els ajuts podran arribar a servir per sufragar fins al 80% del cost total del projecte. La vuitena edició arriba un total de 150 projectes, que rebran entre 16.000 i 43.000 euros, segons despeses i modalitats.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, destaca que “els barris són motor de l’economia de la ciutat, generen talent i per això són tan importants aquests ajuts per acompanyar i ajudar a persones emprenedores i empreses a dur a terme els seus projectes i idees de negoci”. “Forma part de l’ADN de Barcelona Activa acompanyar amb recursos i pressupost projectes de proximitat que generen oportunitats als barris i fan créixer la petita economia”, afegeix.

En les set edicions anteriors d’aquest programa s’han finançat 963 projectes amb una inversió total de 19 milions d’euros en el teixit socioeconòmic de la ciutat. En aquesta nova convocatòria el criteri pe atorgar els ajuts passarà a ser de concurrència no competitiva, cosa que vol dir que s’atorgaran segons l’ordre cronològic de presentació de les sol·licituds, sempre i quan compleixin amb els requisits establerts a les bases la convocatòria.

Negocis en locals buits

Impulsem el que fas inclou ajuts econòmics de sis modalitats vinculades a reptes i sectors econòmics estratègics. La primera modalitat, i a la qual s’hi destina un milió d’euros, és la d’Amunt Persianes, per a nous negocis en locals de planta baixa, i que enguany també promourà l’obertura de parades de mercats. La modalitat 2 permetrà cofinançar actuacions vinculades amb la innovació socioeconòmica i l’economia social i solidària, amb el requisit de que estiguin alineades amb l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària de Barcelona 2023.

Pel que fa a la modalitat 3 té l’objectiu de fomentar l’ocupació de qualitat als districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó. Les altes modalitats fan referència al turisme sostenible, l’alimentació sostenible i a la distribució de mercaderies.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram