Barcelona descarbonització sostenible

El moment de la firma del compromís. Foto: Blanca Blay/ACN

Treballar a favor de la descarbonització, que consisteix a rebaixar les emissions de gasos d’efecte hivernacle, és un dels reptes prioritaris de l’Ajuntament de Barcelona. En concret, l’objectiu que s’ha marcat és reduir el 80% d’aquests gasos de cara al 2030, cosa que es tradueix en una reducció anual d’un 15%.

Aquest repte neix amb la signatura del Compromís per una Barcelona + Sostenible 2024-2034, que enguany s’ha renovat per tercera vegada. El que implica, principalment, és tirar endavant accions, projectes o mesures des del consistori que vagin en la línia de la descarbonització. En aquest sentit, l’alcalde, Jaume Collboni, destaca les mesures adoptades els últims anys per aconseguir reduir els gasos d’efecte hivernacle, com ara fer més carrils bici o apostar per instal·lar plaques fotovoltaiques, i parla de Barcelona com un “exemple arreu” davant la seva aposta per “mitigar els efectes i les causes del canvi climàtic”.

Segons el batlle, l’estratègia a seguir per continuar treballant per la descarbonització és la implicació de la població en aquesta lluita contra el canvi climàtic. “Estem convençuts que arribarem més lluny fent que tothom se senti part de la solució i no culpable”, considera Collboni. Per això, reivindica la idea d’una aliança ciutadana que permeti sumar esforços i més actors en aquesta lluita i, a la vegada, aturar els discursos negacionistes per “trobar solucions locals i globals”, conclou el batlle.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram