Cap de Moltó

El cap de moltó es conservarà. Foto: X (@historiesdebcn)

L’edifici del cap de moltó del número 44-46 del carrer Montnegre de Barcelona, al barri de les Corts, ja és a terra. I és que el passat 16 de juliol l’Ajuntament va començar les obres per enderrocar-lo després que anunciés al juny que l’edifici estava en una situació de ruïna econòmica i que pel mal estat en què es trobava no es podia rehabilitar.

L’enderroc d’aquest immoble és un cas que ve de lluny. De fet, el consistori s’ha trobat l’oposició veïnal en el procés per tirar a terra l’edifici del cap de moltó. I és que el bloc té catalogació Patrimonial D, és a dir, que és considerat un Bé d’Interès Documental, fet que obligava l’Ajuntament a fer un informe històric i arquitectònic abans de decidir si s’enderrocava o no. A més, l’edifici té valor històric per al barri i els veïns demanaven que es rehabilités.

Després de fer l’estudi, el consistori va concloure que reformar el bloc, que estava en molt mal estat, superava la recomanació de despesa de diners públics.

Es conserven elements

Amb tot, val a dir que, tot i que l’edifici ja és a terra, l’Ajuntament sí que conservarà els elements més propis de l’immoble, com ara el cap de moltó, que es va retirar el 2022. El consistori també ha protegit les baranes ornamentals que es podrien reutilitzar en altres indrets del districte.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram