terra escudella

El Terra d’Escudella, local molt arrelat a Sants, tancarà les seves portes. Foto: Terra d’Escudella

Matí de tristesa al barri de Sants de Barcelona després que un dels bars més emblemàtics hagi anunciat que tanca. I és que el Terra de l’Escudella, a través d’un comunicat publicat a les xarxes socials, ha anunciat que abaixarà la persiana, però encara no amb una data concreta. “Després de més de 20 anys omplint panxes i copes, primer com a Arran i després com a Terra d’Escudella, hem decidit posar punt final al nostre projecte cooperatiu”, diuen en l’escrit.

Els motius que el restaurant ha donat són l’acumulació de diversos factors. “El pas dels anys, el desgast físic i mental, la covid, la inflació, la gentrificació i la falta de relleu ha fet que l’assemblea de la cooperativa prengui aquesta decisió”, expliquen.

A més, el Terra d’Escudella, situat a tocar de la plaça d’Osca, s’havia convertit en un emblema de Sants molt vinculat a la catalanitat i a la lluita de l’esquerra independentista del barri, tal com reconeixen al seu comiat: “Sempre amb compromís amb la llengua i la cultura catalana i estretament vinculat als moviments de l’esquerra transformadora i als que lluiten per la independència dels Països Catalans”.

Un local molt estimat

El comunicat ha rebut un munt de respostes lamentant el tancament, però també desitjant-los bona sort. L’Agustí Argimon, santsenc i client de tota la vida del Terra de l’Escudella, afirma a Línia Sants que per ell ha estat “un cop molt dur”. “M’hi he passat mitja vida allà i en aquell espai hi he viscut moltes coses, totes positives” diu.

Argimon també afirma que “vint anys donen per a molt” i que veure els partits del Barça era un dels rituals de tota la vida, a més “d’infinitats de sopars amb la colla dels Madurets Interessants, analitzant el dia a dia del país”. Com també, afegeix, “les trobades per anar a manifestacions o concentracions i el primer sopar amb la Sílvia, que ara és la meva dona”. “Mil gràcies per tot, Escudellaires”, conclou aquest santsenc.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram