Marta Rovira

Marta Rovira a la seu del partit en una imatge recent. Foto: Bernat Vilaró / ACN

Marta Rovira ja no es mostra reticent com fins ara al pacte que la Federació d’Esquerra de Barcelona havia tancat amb el PSC per entrar al govern municipal de la ciutat. En plenes negociacions amb els socialistes per la investidura de Salvador Illa a la Generalitat, la secretària general d’ERC ha canviat el discurs que tenia fins al moment. En l’assemblea del partit a Barcelona d’aquest dilluns Rovira va qualificar el pacte com a un “bon preacord”, segons ha avançat l’agència Efe i ha confirmat l’ARA. Rovira admet que cal explicar-lo bé i que s’hauria de millorar la coordinació amb la direcció nacional.

La militància de la Federació de Barcelona havia de decidir si avalava el pacte amb el PSC en un congrés convocat per al 13 de juny que es va acabar suspenent. Els afiliats van desbordar l’aforament del recinte on s’havia de celebrar i la direcció el va acabar ajornant. A hores d’ara encara no té data. En aquell moment, els partidaris del pacte van acusar els contraris d’haver mobilitzat fins i tot persones que no eren militants per intentar boicotejar el congrés, mentre que els detractors de governar amb Collboni acusaven la direcció de la Federació de no haver plantejat un debat “respectuós” amb la militància al llarg dels últims mesos.

La principal discrepància

El pacte amb el PSC per governar  l’Ajuntament de Barcelona està tancat i només cal que la direcció d’ERC convoqui les bases per ratificar-lo. Les negociacions amb el PSC per investir Salvador Illa continuen en marxa, i l’ARA explica que aquest dilluns Marta Rovira admetia que era “menys optimista” que la setmana passada sobre un possible acord abans que acabi el mes de juliol. De fet, va avisar que si no hi havia un principi d’entesa, s’aixecarien de la taula. El principal punt de discrepància és la reforma del finançament autonòmic: ERC exigeix el concert econòmic i els socialistes el rebutgen.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram