Mercat arquitectura horta

El mercat provisional d’Horta ha guanyat un premi. Foto: Ajuntament

Els arquitectes Pere Joan Revellat i Carles Enrich van guanyar el 27 de juny el premi Nova Bauhaus d’Arquitectura pel mercat provisional d’Horta de Barcelona, en el marc dels Premis Arquitectura 2024 que es van lliurar a Madrid i que atorga el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya.

Així, el Premi Nova Bauhaus és un dels sis guardons que es van repartir a la gala. Per donar-li el reconeixement al mercat provisional d’Horta, el jurat va destacar que l’equipament “proposa crear una obra d’arquitectura temporal que té la voluntat de convertir-se en un espai de referència futur per al barri”. I és que cal recordar que l’Ajuntament preveu que, un cop acabin les obres del mercat definitiu i els paradistes s’hi tornin a instal·lar, part de l’estructura del provisional es quedi de manera permanent per formar part d’un nou parc que es farà a la zona.

D’altra banda, el jurat dels Premis Arquitectura 2024 també ha destacat que el mercat provisional “genera una infraestructura capaç d’articular l’espai públic, a la vegada que mitiga possibles condicions climàtiques extremes”. “El projecte aprofita l’emplaçament proposant una arquitectura singular basada en materials i tècniques prefabricades”, conclou el jurat.

Amb tot, el mercat provisional d’Horta no ha estat l’única infraestructura barcelonina que va ser guardonada en aquests premis. I és que el Centre de Primera Acollida per a Dones Sense Llar de Sant Gervasi, obra de Vivas Arquitectos, també va rebre un reconeixement. En aquest cas va ser el Premi Professió.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram