Collboni i Navarro

Collboni i Navarro, després de firmar l’acord. Foto: Aina Martí/ACN

L’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca (CZFB) han signat un acord que permetrà construir més de 1.800 habitatges protegits a la ciutat.

Els pisos s’aixecaran en dues parcel·les a les Casernes de Sant Andreu i a la Marina del Prat Vermell que són propietat del CZFB. L’organisme cedirà els solars al consistori i renunciarà a una operació amb 1.350 pisos destinats al mercat lliure. “Semblava més oportú i decent fer aquesta operació i renunciar a alguns ingressos suplementaris en exercici d’un compromís social per l’habitatge públic”, ha dit el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro.

“Respostes ràpides”

Collboni, per la seva banda, ha admès que l’emergència habitacional exigeix “respostes ràpides” i, en canvi, la tramitació urbanística “no es tan ràpida com agradaria” però ha remarcat que amb aquests dos paquets, pràcticament s’ha duplicat la quantitat de pisos que estan en diferents estats de la promoció. “Estem tot el sòl disponible de la ciutat”, ha afirmat l’alcalde, que ha dit que la compra de sòl per fer-ne habitatge és un procés lent però assegura que s’acabarà construint.

El protocol també inclou la compra per part de l’Ajuntament de dos edificis del 22@ que són propietat del Consorci per 40 milions.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram