Canigó

Una família treu les seves pertinences d’un dels blocs esfondrats. Foto: Jordi Pujolar/ACN

Rehabilitar els blocs sinistrats als números 7 i 9 del carrer Canigó de Badalona costarà 730.000 euros: 340.000 el primer i 390.000 el segon. Així ho especifiquen els projectes de reforma que l’Ajuntament es va comprometre a tenir per al juliol després de l’esfondrament del número 9, que va costar la vida a tres persones i que va lliurar ahir als veïns el regidor de Territori, Dani Gràcia. El regidor, que va tenir un record per a les tres víctimes, es va mostrar també crític amb la Generalitat pel que considera una manca de suport a les famílies afectades en aquests sis mesos des del sinistre. “El govern de Badalona opina que la Generalitat no ha estat a l’altura de les circumstàncies”, va lamentar Gràcia.

De fet, les famílies dels 40 pisos d’aquests dos blocs que van ser afectades per l’esfondrament del febrer passat no han pogut encara tornar a casa seva.

Reunió amb els veïns

L’acte d’entrega va tenir lloc ahir en una reunió a la sala de premsa de l’edifici del Viver. Gracia va donar els detalls dels projectes als veïns i va atendre els seus dubtes. També hi va haver la regidora del districte, Florencia Badia.

Amb aquests projectes, els veïns poden demanar pressupostos a les empreses constructores. L’Ajuntament els ha posat en contacte amb el Gremi de Constructors que els ajudarà facilitant el contacte amb diverses empreses especialitzades en el tipus d’obra que s’ha de fer. Gràcia també va anunciar que el consistori habitarà una fórmula de llicència exprés perquè els veïns la tinguin tan aviat com sigui possible.

En referència a la tramitació d’ajuts per portar a terme les reformes estructurals necessàries, l’Ajuntament ha fet els tràmits necessaris amb el Consorci Metropolità de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) però, tal com esmentava Gràcia, el consistori s’ha mostrat molest amb la poca implicació del Govern.

600.000 euros del pressupost municipal dedicat

En aquest sentit, Gràcia va subratllar que, ara com ara, l’administració que ha estat al costat dels veïns ha estat la local, que fins ara ha destinat “600.000 euros del pressupost municipal” a atendre les seves necessitats, segons va detallar.

Per això va fer una crida a la Generalitat perquè, “a banda de bones paraules, obri una línia d’ajudes per als veïns que han d’assumir les obres de rehabilitació dels seus habitatges”.

Finalment, el consistori també apunta que els veïns disposen d’un servei d’assistència jurídica gratuïta gràcies a un conveni entre l’Ajuntament, el Col·legi d’Advocats i la Diputació de Barcelona per gestionar les reclamacions a les companyies d’assegurances per a aquells a qui els cobreixin els danys estructurals.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram