Ripollet recordo ajuntament

El projecte aspira a vincular diferents generacions. Foto: Ajuntament

El Ripollet actual no és el mateix que el de fa 20 anys, ni tampoc el mateix que el de fa 50 o 70 anys. El pas del temps a la ciutat ha estat sinònim de creixement, de construcció de nous edificis i equipaments, però també de la desaparició d’altres espais emblemàtics que avui dia tan sols estan gravats en la memòria de la gent més gran i en algunes poques fotografies. Amb l’objectiu de recordar-los i de compartir-los amb tota la ciutadania, el grup promotor Traça ha tirat endavant el projecte ‘El Ripollet que recordo’, que ha consistit a crear un mapa amb tots aquests llocs que ja no existeixen a la ciutat.

Es tracta d’un treball intergeneracional que s’ha allargat diversos mesos, en el qual han participat veïns majors de 70 anys i alumnes de 1r d’ESO dels Pinetons. A través de reunions més o menys periòdiques, la gent gran anava compartint els seus records i els joves anaven construint el mapa, en el qual han quedat reflectits fins a 13 punts. Entre altres, destaquen el desaparegut Cinema Cot del carrer Calvari, l’antic camp de futbol, que se situava a la plaça on hi ha el Mercat Municipal, o el també desaparegut escorxador municipal, situat en l’espai que actualment ocupa el Centre Cultural de Ripollet.

A nivell de memòria històrica, es tracta d’un projecte únic i innovador al municipi, que ofereix, a qualsevol ciutadà, la possibilitat de fer les seves aportacions en línia. En aquest sentit, Marta Reche, dinamitzadora del projecte, valora positivament una iniciativa que permet veure “les transformacions urbanístiques i socials que ha experimentat Ripollet”. Mentrestant, els participants asseguren que “es tracta d’una proposta molt interessant perquè posa en valor el pas del temps i l’experiència de la gent gran”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram