Sílvia Contreras

Silvia Contreras en rebre el premi. Foto: The Voice Foundation

La logopeda i investigadora perpetuenca Silvia Contreras ha estat la primera espanyola i la segona europea a guanyar el Premi Sataloff per a Joves Investigadors que convoca The Voice Foundation, una organització dedicada a la veu. Així ho explica ella mateixa en declaracions al diari Línia, després de recollir aquest prestigiós guardó internacional a Filadèlfia. “És un orgull molt gran i una satisfacció total”, expressa.

En concret, el premi l’ha guanyat per la seva tesi, que mesura la fatiga de la veu en els professors amb una eina creada per ella mateixa a través de qüestionaris fets a professors de la comarca. Tot plegat, amb l’objectiu de prevenir problemes greus de veu en aquest col·lectiu. “Em va portar set anys i molt de treball fer-ho, i que ara una entitat internacional d’aquest prestigi reconegui el que he fet és impressionant”, declara. Preguntada per com el seu projecte va arribar a The Voice Foundation, la logopeda explica que va ser gràcies a un membre del tribunal de la seva tesi, que formava part de l’entitat i va proposar-la com a candidata al guardó.

D’altra banda, pel que fa a les portes que li obre aquest guardó, Contreras considera que és una “molt bona oportunitat” per establir col·laboracions amb universitats i investigadors de primer nivell d’arreu del món en relació amb la veu.

De la trajectòria de la guardonada, cal destacar que és cofundadora del centre Arrels de Santa Perpètua, on treballa com a logopeda especialitzada en veu. A banda, també és professora de Logopèdia a la Universitat Ramon Llull i treballa al Palau de la Música en qualitat d’investigadora, amb un futur molt prometedor al davant.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram