Núria Espert

Espert i l’actor Eduard Fernández, amb els premis Max. Foto. Nia Escolà/ACN

L’actriu de l’Hospitalet Núria Espert va recollir ahir el Premi Max d’Honor 2024, en una gala celebrada a Santa Cruz de Tenerife que va premiar la flor i nata de la interpretació espanyola.

Espert va agrair el reconeixement amb un discurs d’agraïment en el qual va revelar que havia passat unes hores “meravelloses” amb els membres del col·lectiu teatral, els quals la van deixar “amb la boca oberta” per la “generositat, per la passió en estat pur”, així com per tantes “troballes, tanta bellesa i tanta sinceritat”, va expressar una emocionada actriu. “Quina bellesa, quin regal. Quin regal!”, va repetir la intèrpret. “Com pot créixer això dins d’una ciutat i que no sigui el motor del canvi”, es va preguntar l’hospitalenca, que considera que aquest desitjat canvi “es tornaria més jove, més petit, més lliure i més atrevit”, va afegir.

La gala va ser organitzada per la Societat General d’Autors, la SGAE, que va recordar el poeta i dramaturg Àngel Guimerà, de qui enguany se celebra el primer centenari de la seva mort. Sota el lema ‘L’escena, travesses d’il·lusió’, la gala va homenatjar la vida de l’autor nascut a Santa Cruz de Tenerife, posant el focus en la travessa marina que el va dur d’un extrem de l’estat a l’altre, des d’on va crear gran part de la seva obra.

Sobre l’escenari, un equip d’intèrprets canaris es van atrevir amb el català per donar vida a Guimerà -Kevin de la Rosa- i el seu entorn: Carmen Cabeza -com a María Guerrero i Margarita Jorge, mare de Guimerà-, Christian Cánovas i Almudena Puyo. L’atmosfera es va completar amb el cos de ball arrelat a Tenerife, liderat per Quintana, i format pels ballarins Ico Botanz, Alicia Hernández Butragueño i Daniel Morales. Juntament amb Guimerà, també hi va haver un espai per retre tribut a Margarita Xirgu i María Guerrero, pioneres del teatre.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram