L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, amb diversos regidors i activistes LGTBI, al balcó de l’Ajuntament amb la bandera de l’arc de Sant Martí. Foto: ACN

Jaume Collboni ha confirmat aquest divendres que Barcelona serà la primera ciutat de l’estat espanyol a tenir una ordenança municipal contra les delictes d’odi i discriminació. L’alcalde ho ha anunciat abans de penjar el penó per commemorar el Dia de l’Orgull, que és aquest divendres, 28 de juny. Collboni ha destacat que l’ordenança tindrà “capacitat sancionadora” que atorga la Carta municipal i la Llei d’igualtat de tracte i no discriminació aprovada al Parlament.

L’ordenança s’elaborarà amb un procés participatiu amb entitats i ciutadania a més d’experts i juristes de l’àmbit de drets socials. El procés de consulta pública s’engega l’1 de juliol i l’Ajuntament preveu aprovar el text durant la primera meitat de 2025.

En el mateix discurs, l’alcalde també ha lamentat l’augment de l’extrema dreta i la pèrdua de drets pel col·lectiu. “No deixarem cap agressió sense resposta des de l’Ajuntament“, ha remarcat.

Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’LGTBIfòbia, ha dit a Línia que el projecte pot ser una eina important per a fer front de manera “efectiva” les violències i les discriminacions. Des de l’Observatori posen “fil a l’agulla” per treballar perquè sigui una bona ordenança. Rodríguez també apunta a “l’extrema dreta i la cultura feixista”, sobretot entre els joves, com a causa que acaba implicant violència envers les dones i persones LGTBI.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram