Dones fondo

Entrega dels diplomes amb les participants. Foto: Diba

Una setantena de dones en situació de vulnerabilitat del barri del Fondo de Santa Coloma han rebut formacions al llarg de l’últim any per millorar la seva situació al barri i el seu accés al mercat laboral. El projecte ‘Dispositiu d’Impuls a l’Ocupació’ s’emmarca en el programa Territori Social, impulsat per Aigües de Barcelona, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma.

Amb aquest programa, que ha tingut lloc des de l’abril del 2023 fins al maig de 2024, s’han ofert accions i formacions laborals a 75 dones, que han aconseguit millorar l’idioma, crear xarxa comunitària i promoure sentiment de pertinença al territori. A més, 19 d’elles han aconseguit una feina. A l’acte de cloenda del projecte, celebrat el passat 21 de juny, van participar Filo Cañete, diputada delegada de Cures i Cicle de vida de l’Àrea de Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma i Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona.

Campos va destacar el programa com “un dels pilars” del Pla d’Acció Social d’Aigües de Barcelona i un “exemple” de com les aliances publicoprivades i socials han fet possible la creació d’un projecte “transformador, capaç de tenir un impacte real en la millora de la vida de les persones”. En clau local, Parlon va mostrar la seva satisfacció amb el programa. “Amb aquestes accions d’impuls a l’ocupació sumem oportunitats a Santa Coloma i això ens fa millors. Felicitem les dones que hi han participat, que s’han empoderat i s’han fet més fortes, i aquesta força és també la nostra perquè la transmeten a la ciutat”, va afegir la batllessa.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram