Tiana Llegim metges llibres

Un moment de l’acte de presentació del projecte. Foto: X (@Isalvatierra)

L’Ajuntament de Tiana va presentar dijous passat la iniciativa Tiana Llegim en la jornada per al desenvolupament de plans locals i comarcals de foment de la lectura i en la taula rodona sobre bones pràctiques de la Diputació de Barcelona.

Aquest pla local de lectura té com a objectiu promoure la lectura en tots els àmbits de la vida. Per fer-ho, s’ha engegat un pòdcast a la biblioteca Can Baratau, es fan presentacions de llibres i s’habiliten racons de lectura al poble.

Receptes literàries

Un dels projectes més destacats ha estat la incorporació de la lectura en l’àmbit sanitari. A partir del mes d’abril, l’equip d’atenció primària de l’ambulatori de Tiana va començar a receptar llibres als pacients, com si fos una prescripció farmacològica.

“La biblioteràpia està molt estesa als serveis sanitaris de diversos llocs del món”

Al consultori local s’ha instal·lat una prestatgeria amb els llibres que els metges poden receptar, com si fos una biblioteca. Especialment en processos de salut mental, els pacients poden rebre una recepta literària, agafar els llibres i tornar-los a la biblioteca quan els hagin llegit.

“La biblioteràpia està molt estesa als serveis sanitaris de diversos llocs del món com a ajuda per a pacients i familiars perquè puguin entendre i afrontar els problemes de salut i millorar el seu benestar”, assenyala Laura Garcia, directora de Booklife i impulsora del projecte.

A Catalunya, la iniciativa va estrenar-se a Tiana amb l’ànim de millorar la vida de les persones.“És un projecte pioner que ens fa molta il·lusió”, afirma l’alcalde, Isaac Salvatierra.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram