Ecologistes Pla Ponent

Membres de la plataforma al turó del Calamot. Foto: Aturem el Pla de Ponent

“No s’ha acabat el partit”. Davant el rebuig de la Generalitat de la petició de nul·litat del Pla de Ponent, anunciat per l’Ajuntament el 30 de maig, l’advocat Eduard de Ribot ha anunciat al diari Línia que Ecologistes en Acció (EeA) -qui la va demanar fa dos anys- presentarà una altra petició de nul·litat, de ple dret, del Pla Parcial, aprovat l’any 2006.

“Es tracta d’un planejament irregular i obsolet, no adaptat al context d’emergència climàtica i que vulnera el deure de preservar l’espai natural”, alerta l’advocat Eduard de Ribot, que porta el cas des del mes de febrer del 2022, quan EeA demanava la nul·litat de ple dret d’un projecte urbanístic que preveu la construcció de prop de 5.000 habitatges al turó del Calamot, el pla de Queralt i la riera dels Canyars, “en una zona d’alt interès natural”, segons els ecologistes.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldessa, Jordi Tort, explicava al darrer Ple que el consistori va incoar d’ofici l’expedient i el va enviar a la Comissió Jurídica Assessora, un òrgan de la Generaliat encarregat de resoldre aquestes qüestions, el qual ha emès un dictamen que diu que la petició de nul·litat dels ecologistes no procedeix. Tort, a més, considera que el dictamen és “vinculant”. Tanmateix, De Ribot demana “voluntat política” per modificar el pla i deixar sense efecte les fases pendents d’execució. En aquest sentit, fa dos anys l’alcaldessa Gemma Badia admetia en una entrevista al Línia que el projecte urbanístic potser necessitava algun “retoc”, sempre que fossin millores “assumibles”, especificava. L’Ajuntament sempre ha defensat que aquest pla és beneficiós per a la ciutat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram