Una imatge del tast de la Rambla de l’any passat, també a la plaça Catalunya. Foto: Amics de la Rambla.

Del 6 al 9 de juny torna el Tast a la Rambla, el gran esdeveniment gastronòmic que reunirà a la plaça Catalunya de Barcelona 36 dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat. Durant quatre dies els visitants podran gaudir d’activitats culinàries, ponències i degustacions a preus de 6 euros per tapa.

El Tast a la Rambla, que enguany celebra la desena edició, és una iniciativa d’Amics de la Rambla i Grup Gsr i compta amb el suport institucional del Districte de Ciutat Vella, de l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona amb la Barcelona America’s Cup i de la Generalitat de Catalunya a través de Prodeca.

Seguint el format habitual els 30 restaurants i les 6 pastisseries es concentraran en una sola illa, que serà l’epicentre del Tast. El consum es realitzarà canviant tokens que es podran adquirir als diferents punts de venda. Per cada euro, un token. Al voltant de l’illa de restaurants i pastisseries, hi haurà també uns altres espais de degustació (cervesa, vins i escumosos, aperitius, productes gastronòmics de Lanzarote i d’altres territoris…). També trobareu dos espais de showcooking que acolliran un programa d’activitats d’accés lliure i gratuït, i un escenari amb activitats musicals.

Novetats de la desena edició

La Barcelona America’s Cup disposarà d’un espai propi al tast a la Rambla n s’oferirà una mostra gastronòmica dels dotze països participants en aquesta competició esportiva, amb l’oferta d’una tapa en representació de cada país. A més, s’oferirà tota una jornada de showcooking protagonitzada per alguns dels xefs dels equips que participen en la competició principal. En paral·lel, l’escenari acollirà propostes culturals i musicals dels països participants.

Una altra novetat serà l’entrega, per primer cop, del Premi Tast a la Rambla, un guardó que pretén ser un reconeixement a aquelles persones que treballen en i per la gastronomia. En aquesta primera edició recaurà no en una sola persona, sinó en tota una família que, a més, és inquilina de la Rambla i ha sabut lligar el nom de Barcelona a la millor pastisseria: la família Escribà. Joan, Jordi, Pol y Christian Escribà, així com la seva mare, Jocelyne Tholoniat, són mereixedors d’aquest premi que els entregarà el xef Albert Adrià durant l’acte inaugural de la present edició.

36 plats per degustar

L’oferta del Tast a la Rambla vol ser una representació de la gastronomia de Barcelona i, en particular de l’entorn de la rambla. Cadascun dels 30 restaurants i sis pastisseries que participen ha triat un plat representatiu que s’oferirà pel preu de sis euros.

  • Les croquetes d’en Nandu Jubany – Nandu Jubany. Croqueta de rostit, croqueta d’espinacs amb panses i pinyons, croqueta de sobrassada amb formatge.
  • Tapas 24 – Toni Morago. Bunyols de bacallà amb mel i llimona.
  • Casa Amàlia 1950 – Robert Quispe. Mollete de costella de porc ibèric de bellota Maldonado amb salsa anticuchera i cacauet, coriandre i ceba en salaó.
  • Casa Guinart – Óscar Manresa. Bomba de la Barceloneta.
  • La Pau – Joves treballadors del restaurant La Pau. Esqueixada de bacallà amb albercocs i tomàquets.
  • Frankie Gallo Cha Cha Cha – Javi Sánchez. Pizza carbonara i tòfona.
  • Bar El Pollo – Javier Sánchez. Txipirons en la seva tinta.
  • El Filete Ruso – Eric Raoul Nguena. Pulled pork de porc ecològic de pagès.
  • Nectari Restaurant – Jordi Esteve. Tàrtar de salmó salvatge d’Alaska, amb espirulina i piparra.
  • Casa de Vivi- Fauna Restaurant – Jordi Delfa. Fideus a la cassola amb presa ibèrica de bellota, costelles de porc i gamba vermella.
  • The Fish and Chips Shop – Alam Brothers. Fish & Chips de gallineta amb patates fregides, salsa tàrtara i chutney de mango.
  • Mae – Germán Espinosa & Diego Mondragón. Salmó, meunière de guanábana, mostassa i safrà.
  • Al Grano by Telefèric – Aziza el Bachiri. Arròs melós de botifarra, boletus, carxofes i ceba caramel·litzada.
  • Llamber – Francisco Heras y Ángel Palacios. Nyoqui de patata i formatge Varé i tòfona d’estiu.
  • Don Giovanni Barcelona – Andrea Tumbarello & Ezequiel Álvarez. Fagottini farcits de formatge i pera, amb crema de formatge gorgonzola.
  • Restaurant Blanc – Marc de Martín. Bao MOBCN amb corder guisat amb ratafia i iogurt cremós d’aromàtiques fresques.
  • Dos Pebrots – Takeshi Somekawa & Albert Raurich. Kebab de corder.
  • Tandoor – Iván Surinder. Arròs punbaji d’au amb raïta de iogurt especiat.
  • Kamikaze – Enric Buendia & Arístides Ribalta. Bikini Tonkatsu
  • Moka – Gonzalo Martínez. Rotlle de porc rostit a baixa temperatura amb formatge gouda, ceba caramel·litzada i maionesa BBQ.
  • Casa Xica – Marc Santamaría & Raquel Blasco. Crispetes cruixents de porc cantonès.
  • Coya Restaurant i Pisco Bar – Giacomo Uzzo. Empanades de vedella amb salsa d’all.
  • Cecconi’s Barcelona – Matteo Frigoli. Paccheri, ‘Nduja, tomàquet San Marzano i burrata.
  • Pepa Tomate – Josep Carbonell. New York Roll català (pa de croissant, burguer ibèrica blanca y negra, ceba escalivada i ketchup de romesco).
  • Ceviche 103 – Manuel Alvarado. Leche de tigre carretillera amb llardons de calamar.
  • Bodega Amposta – Txema Martínez. Cigrons amb carabiners.
  • Virens – Rodrigo de la Calle. Entrepà de pastrami amb col llombarda, maionesa d’all confitat i fulles de mostassa.
  • Manioca Gluten Free – Patricia Martins. Daus de tapioca amb kètchup de guaiaba.
  • Bar Alegria – Tomás Abellan. Truita amb tòfona del Bar Alegria
  • Família Nuri – Alex Jiménez. Arròs de pollastre a l’ast amb poma cuita i allioli fumat

Quant a les pastisseries participants, són les següents.

  • L’Atelier – Eric Ortuño. La llimona
  • Pastisseria Mervier Canal – Lluís Estrada. Mojito
  • Pastisseria Escribà – Christian Escribà. Cake Soda
  • Sant Croi – Albert Roca. Les braves dolces de La Rambla
  • Pastisseria Ochiai – Ken Ochiai. Homenatge a Toriyama
  • Oriol Balaguer – Oriol Balaguer. Oh la la chocolat!!

Activitats de showcooking

Al llarg dels quatre dies el Tast a la Rambla oferirà nombroses activitats de showcooking amb cuiners de primer nivell. Tingueu en compte que hi ha dos espais d’activitats que oferiran activitats en paral·lel.

DIJOUS 6 DE JUNY

A l’espai de Showcooking 1:

16.00 – Sessió de cuina amb el xef Raül Balam.

17.15 – Cuina peruana amb producte local, amb Tomás de la Paz, cap de cuina a Yakumanka.

19.45 – Ceviche entre el Mediterrani i el Pacífic, amb Manu Alvarado, xef executiu a Grupo Ceviche.

20.00 – 10 anys de Terraza Martínez, amb Juanba Agreda, director gastronòmic LRDM

A l’espai de Showcooking 2:

16.00 – Sessió de cuina peruana a càrrec del restaurant Coya.

17.15 – Público, Cuina de Mercat: Mar i Muntanya en el plat, amb Edgar Martínez, head xef de Público, Cuina de Mercat.

18.30 – Mycircularcooking. Alimentant el planeta: nens, cuina i sostenibilitat, amb Neus Saura, directora de Producció i Vendes Mygranchef.

19.45 – Centres d’art, cultura i turisme de Lanzarote. Sabors volcànics de Lanzarote, amb Ángel Morales, encarregat de cuina a Jameos del Agua.

 

DIVENDRES 7 DE JUNY

El gran convidat d’aquest dia a l’espai 1 serà la regió de Múrcia. Rodi Fernández, xef executiu del Grupo Taúlla oferirà activitats tant al matí, a les 12:30, 14:00, 15:00 i 16:00, com a la tarda, a les 18:00, 19:00, 20:00 i 21:00.

A les 17:00 hi haurà un Tast de vins 1.001 Sabores Región de Murcia a càrrec d’Antonio Chacón, sommelier de la Región de Murcia.

Quant a l’espai 2, la programació serà la següent.

12.30 – Estrella Damm. Taller de cerveses Damm, amb Yan Maia Auad, beer Sommelier a Damm.

13.45 – Cuina local amb rebost global, amb Germán Espinosa y Diego Mondragón, xefs a MAE Barcelona.

16.00 – Tast amb les iaies, amb Verónica Baena, directora de Grandmas Cooking, Montse Rusinés i Cali Caparrós.

17.15 – Consorci de Comerç, artesania i moda. La relació entre l’alta cuina i els mercats, amb Carles Gaig, xef de Gaig Barcelona.

18.30 – Aperol Spritz. Taller de tapes amb Gipsy Chef, Pablo Albuerne.

19.45 – Consorci de Comerç, artesania i moda. Sushi de mercat, amb Albert Abello, propietari de Nipó Sushi.

 

DISSABTE 8 DE JUNY

L’espai 1 acollirà els tastos de la Barcelona America’s Cup.

12.30 – Showcooking Inaugural, amb Paolo Casagrande, Cap de cuina de Lasarte

13.45 – Nova Zelanda. Un viatge pel terroir de Nova Zelanda. Paula Cuenda, Sumiller a Vraba Restaurant America’s Cup

16.00 – Regne Unit. Britania made, amb Nick Hold, xef a INEOS Britania

17.15 – Itàlia. Zuppetta di pesce con fregola, amb Sandro Pilloni, xef a Luna Rossa Prada Pirelli.

18.30 – França. Showcooking Orient Express Racing Team, amb Thibaut Viat, cuiner a l’Orient Express Racing Team.

19.45 – Suïssa. El Arte de la Raclette Suiza, amb Pierre Yves Jorand, consultor senior i membre d’Alinghi Red Bull Racing.

L’espai 2 acollirà els tastos de la Barcelona America’s Cup.

12.30 – Aperol Spritz. Taller de tapes amb Gipsy Chef, Pablo Albuerne.

13.45 – Andorra, gastronomia d’alta muntanya. La Vaca Bruna dels ramaders d’Andorra, amb Carles Flinch, xef a Can Manel by Carles Flinch.

16.00 – Consorci de comerç, artesania i moda. La casqueria gourmet, amb Francisca i Rosa Gabaldà, propietàries de Menuts Rosa.

17.15 – Estrella Damm. Taller de cerveses Damm, amb Yan Maia Auad, beer Sommelier a Damm.

18.30 – Segura Viudas. Platillos by Segura Viudas & Hofmann, amb Franco López y Diego Grimberg, xef i xef executiu a l’Escola Hofmann.

19.45 – Andorra, gastronomia d’alta muntanya. Gastronomia Andorrana, amb Roger Biosca, xef a l’Hotel Isard.

 

DIUMENGE 9 DE JUNY

L’espai 1 estarà dedicat a la cuina de Castella-La manxa.

12.30 i 17.30 Albacete. Tobarra: Miguelito de carrilleras, amb Antonio Martínez, cap de cuina i propietari del Restaurante Frontera.

13.15 i 18.15 Cudad Real. Fuente el Fresno: Bacallà manxec, amb Andrés Rodríguez, xef a Restaurante Cocktail Gourmet.

14.00 i 19.00. Conca. Tarancón: Tradició, gastronomia i vanguardia, amb José Francisco Atienza, cap de cuina de l’Agrupación Provincial de Hostelería y Turismo de Cuenca.

14.45 i 19.45. Guadalajara. Corder. Vida silvestre, amb Nacho Padín, gerent i xef al Restaurante Fardel.

15.30 i 20.30. Toledo. Tataki de cèrvol, amb Tomás Palencia, cap de Cuina a l’Asador Palencia de Lara.

L’espai 2 oferirà la següent programació:

12.30 – Segura Viudas. Tast de 3 vins Homenaje, amb Gloria Collell, Wine Expert de Segura Viudas.

13.45 – Royal Hideaway Hotels & Resorts. Cuina aragonesa creativa en un viatge en tren per la història, amb Eduardo Salanova, xef i director gastronòmic a Canfranc Estación, a Royal Hideaway Hotel.

17.15 – Consorci de comerç, artesania i moda. El bacallà com a tret d’identitat de la gastronomia catalana, amb David Perelló, propietari de la Bacallaneria Perelló, al Mercat del Ninot.

18.30 – Andorra, gastronomia d’alta muntanya. Productes artesans d’Andorra, amb Lluis de Juan, representant de Productes Agrícolas i Artesans d’Andorra

WhatsAppEmailXFacebookTelegram