Collboni

Collboni demana flexibilitat als partits per arribar a pactes. Foto: Mariona Puig/ACN

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha alertat que “bloquejar” la governabilitat de Catalunya “dilataria debats” sobre inversions i les aturaria i “significaria impedir millorar la productivitat i el benestar dels ciutadans”. “Bloquejar conduiria a una repetició que no faria res més que incrementar la desafecció política”, advertia ahir l’alcalde des del Cercle d’Economia. Collboni, durant la seva intervenció, va demanar a totes les forces polítiques que siguin “capaces” d’arribar a acords i va subratllar que, a les eleccions, els catalans van decidir “obrir una nova etapa”.

Collboni també va assegurar que si es bloqueja la governabilitat també s’aturen projectes com ara habitatges socials, centres d’assistència sanitària o avenços relacionats amb la mobilitat. “Ara estan aturats per la caiguda dels pressupostos de la Generalitat i per l’impàs polític pel procés electoral, però faig una crida a no bloquejar la situació política perquè si es bloqueja la governabilitat també es bloquegen aquests projectes”, va insistir.

A més, va argumentar que també es dilatarien “innecessàriament” debats sobre inversions com l’Aeroport del Prat, el Port de Barcelona, infraestructures per a la sequera o la implantació de renovables.

Extrema dreta i eleccions europees

Collboni també es va refer a les eleccions europees, previstes per al 9 de juny, i va avisar que “hi ha en joc els valors i els principis fonamentals de la Unió Europea”. Segons va advertir, s’està vivint un “moment crític” per “l’assalt a la democràcia liberal per part de l’extrema dreta”. Per això va reclamar a tothom que sigui “proactiu” en la defensa de la democràcia europea perquè això “interpel·la a tothom”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram