12M Granollers

El socialisme ha tornat a triomfar, una vegada més, a Granollers. El partit de Salvador Illa s’ha emportat un 31% dels vots, una còmoda victòria amb la qual millora els resultats del 2021, quan aconseguia el 26% dels sufragis.

El segon partit més votat, Junts+, ha aconseguit un 22% dels suports, traient-li el lloc a ERC, que en les darreres eleccions anava per darrere del PSC. En aquest cas, els republicans perden una posició i se situen en el tercer lloc, amb un 13% dels vots, un resultat set punts per sota del que aconseguia el 2021. De l’agrupació de Carles Puigdemont cal destacar que ha millorat resultats, dos punts per sobre del resultat de fa tres anys.

Creixement destacat del PP

Pel que fa a la resta de partits més votats a la capital vallesana, en quarta posició se situa el PP, amb un 10% dels vots i sent l’agrupació que més millora el seu resultat respecte del 2021, estant set punts per sobre. De prop el segueix Vox, que es manté amb un 7% dels sufragis, Comuns Sumar, amb un 5%, la CUP amb un 4% i Aliança Catalana amb un 3%.  D’aquests últims partits cal destacar la pèrdua de suports del partit de Jessica Albiach, amb un resultat 1 punt per sota del que treia el 2021 i del de Laia Estrada, dos punts per sota.

En la línia del que ha passat, en general, a tot el territori català, el PSC ha crescut i també Junts+ i el PP, mentre ERC se situa com el més colpejat en aquesta nit electoral per la pèrdua de vots.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram