Alcaldes votant

Mijoler (el Prat), Marín (LH) i Reyes (Castelldefels) exercint el seu dret a vot pel 12M. Fotos: X

Algunes de les principals fotos que deixen les jornades electorals il·lustren el moment en el qual els candidats dels principals partits passen per les urnes a votar. Sovint, però, oblidem uns altres actors importants com són els alcaldes. Com han votat els batlles i batllesses de la metròpoli? A continuació fem un recull de les principals fotografies i missatges que han deixat aquest matí a les xarxes socials.

Crides a la participació

Com sempre, el principal missatge dels batlles metropolitans ha estat el de convidar a anar a votar pel futur del país. “Animo als veïns i veïnes de l’Hospitalet que participin massivament per decidir el futur de Catalunya”, ha expressat avui l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín.

Per la seva banda, l’alcalde de Castelldefels i número 2 del PP, Manuel Reyes, ha publicat unes fotografies seves votant en un missatge en el qual fa una crida a “votar per una Catalunya de primera”. Al seu torn, el seu company de partit i alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha explicat a les xarxes aquest matí que aniria a votar amb dos companys seus de govern a l’ajuntament badaloní, Rosa del Amo i Juan Fernández, per tal que, a partir de demà, “estiguin al Parlament de Catalunya com a diputats defensant els interessos de la ciutat”.

Al seu torn, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i número 2 dels comuns a les eleccions del 12M, ha fet esment del caos a Rodalies provocat per un robatori aquesta matinada i que ha deixat el servei paralitzat. “Un país obsessionat per un macroaeroport. O un país on els trens funcionin d’una vegada. Avui, tenim la paraula”, ha expressat Mijoler en votar.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha publicat un missatge aquest matí a les xarxes en el qual demana una “participació massiva”. “En aquestes eleccions ens hi juguem molt”, ha expressat. “Ens cal un govern que posi les necessitats de totes les catalanes i catalans al capdavant de les prioritats del país”, ha afegit el batlle barceloní.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram