Participació 12M

Al conjunt de Catalunya la participació ha augmentat més de quatre punts percentuals. Foto: Blanca Blay/ACN

La participació en les eleccions al Parlament de Catalunya del 12M augmenta al conjunt del país respecte dels comicis del 2021. Si fa tres anys al migdia havia votat el 22,8% de l’electoral, enguany la participació a la mateixa hora se situa en el 26,9%.

Tanmateix, si hi ha una zona del país on aquest increment s’està fent notar amb més força, aquesta és la metròpoli barcelonina. Així es pot veure en algunes de les ciutats més importants del territori.

A l’Hospitalet de Llobregat, per exemple, l’increment és de cinc punts percentuals, fent que la participació passi del 21% al 26%. Per la seva banda, a Badalona l’increment és de més de sis punts percentuals i passa del 20% a 26,5%, i a Santa Coloma la participació passa del 19,2% al 25,4%. També és notable l’augment percentual a Castelldefels, on la participació ha augmentat 5,9 punts percentuals: si el 2021 el 20,4% dels electors havia votat al migdia, enguany ha estat el 26,3%.

A Cornellà, no obstant això, l’augment és lleugerament inferior que a tota Catalunya i la participació passa del 21,8% al 25,7% (+3,9 punts). Quelcom similar passa a la capital catalana, on l’increment de la participació s’assimila al que viu el conjunt del país i passa del 22,5% al 27%.

En termes generals, això suposa que el Barcelonès Nord és el territori de la metròpoli on la participació està vivint un dels augments més grans.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram