El 19 de febrer és el Dia Mundial contra l’LGTBIfòbia a l’esport. Foto: Diputació

Aprofitant la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia a l’esport, la Diputació de Barcelona ha publicat un estudi en què han participat municipis i entitats esportives de la província de Barcelona amb l’objectiu d’identificar les necessitats i demandes en matèria de perspectiva de gènere i LGTBI+ en el món esportiu local. Fruit de l’estudi s’ha elaborat un protocol que serveix per identificar discriminacions directes o indirectes per raó de gènere o orientació sexual i conèixer les fortaleses, recursos disponibles i necessitats i demandes en l’àmbit municipal.

Una de les conclusions de l’informe és que l’LGTBIfòbia a l’esport no es pot abordar només des dels agents vinculats a l’esport, sinó que s’ha d’entendre com una acció transversal que exigeix del treball conjunt de tots agents socials.

El diputat d’Esports, David Escudé, ha remarcat que “en el món de l’esport tenim molta cursa encara per aconseguir la igualtat efectiva”. I ha afegit que l’objectiu és “donar recursos a tots els municipis de la província per treballar en aquesta qüestió”. “Des de la Diputació de Barcelona ens sumem al Dia Internacional contra LGTBIfòbia a l’esport demanant respecte, igualtat, diversitat i llibertat a l’esport i a tots els àmbits”, ha sentenciat.

Cada any es commemora el Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia a l’esport recordant que un 19 de febrer va néixer Justin Fashanu, un futbolista nigerià de la lliga anglesa que va ser el primer esportista professional en rebre pressions a partir de declarar la seva homosexualitat i que, finalment, es va acabar suïcidant.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram