caixer automàtic

La Intersindical obre la porta a una altra aturada. Foto: Joan Tomàs / ACN

Els sindicats UGT, CCOO i FINE han convocat dos dies d’aturades al sector de la banca per protestar contra “l’immobilisme de la patronal” en la negociació del conveni de banca, estalvi i cooperatives de crèdit en un moment en què les entitats tindran “beneficis rècord” el 2023. L’aturada serà de dues hores el 26 de febrer.

En cas que no es produeixin avenços significatius per corregir la pèrdua de poder adquisitiu dels empleats, els sindicats elevaran la pressió amb una vaga de 24 hores el 22 de març. El conjunt de les plantilles de Banc Santander, CaixaBank, BBVA, Sabadell i la resta d’empreses del sector estaran cridats a implicar-se en les aturades.

Una altra aturada

A banda de la convocatòria per part dels sindicats majoritaris, aquest dijous també s’ha anunciat que organitzacions com la Intersindical, els gallecs CIG, i el basc ELA i el Sindicat d’Estalvi de Catalunya estan treballant en una altra convocatòria d’una vaga “entre la segona quinzena de febrer i la primera quinzena de març” per protestar contra una situació actual que veuen “inadmissible”.

En un comunicat conjunt, els sindicats han detallat que s’ha arribat a aquest punt després de “molts anys de pèrdua de poder adquisitiu, retallades salarials i de plantilla, mil horaris fora de conveni, pressió comercial sense límit”.

Les organitzacions han reafirmat la necessitat de convocar una vaga i han posat com a “única premissa” que la convocatòria sigui “oberta, sense sigles, sense banderes ni protagonismes estèrils”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram