brunch

Et deixem amb 10 locals de Barcelona especialitzats en ‘brunch’. Foto: Pexels

La moda del brunch ha guanyat pes a Barcelona i ja són molts els locals que s’han especialitzat en aquest àpat, que es troba a mig camí entre l’esmorzar i el dinar. Aquesta tendència és genial per a aquelles persones que aprofiten els caps de setmana i festius per dormir fins tard i que s’aixequen just per menjar, així com per a aquelles que surten de festa i l’endemà necessiten un àpat ‘reparador’. El millor del brunch és que existeix una regla no escrita que et permet fer les combinacions que vulguis: dolç, salat, cafè, sucs, còctels… tot això i molt més, en un sol àpat!

Si ets d’aquelles persones que no deixen escapar l’oportunitat de fer-se un bon homenatge en forma de brunch, aquí trobaràs tot un seguit de locals a la ciutat on poder-ne gaudir. D’altra banda, si encara no has viscut l’experiència… ja no tens més excuses!

Billy Brunch

Un dels locals Billy Brunch a Barcelona. Foto: Facebook (Billy Brunch)

1. Billy Brunch

A la ciutat de Barcelona trobem quatre locals de Billy Brunch, una cadena especialitzada en brunch que es reconeix pel seu logo: un pollet. De la seva carta destaca l’esmorzar clàssic anglès (ous remenats amb mongetes, tomàquet, salsitxes, bacó, xampinyons i patates) i l’Americà Maxi (quatre ous remenats, tres pancakes, salsitxes, bacó i patates). També pots trobar opcions més saludables, com un bol d’Açai o una torrada d’alvocat amb un ou escalfat. Pel que fa a les opcions de begudes, pots trobar una varietat de cafès, sucs detox i còctels com la Mimosa o l’Spicy bloody mary.

The Egg Lab Brunch

Algunes de les especialitats que pots trobar a The Egg Lab Brunch. Foto: Instagram (@the.egglab)

2. The Egg Lab Brunch

Tal com el seu nom indica, el seu protagonista és l’ou de Calaf i també el cafè d’especialitat de Tornado Coffe Roasters. Des de The Egg Lab Brunch ofereixen una carta feta a partir de productors i artesans locals. De fet, destaca el seu pulled pork casolà, fumat amb llenya d’ametller, el seu propi pastrami fumat i el salmó de noruega, que també fumen ells amb llenya d’olivera. Al seu menú pots trobar tot un seguit de sabors i combinacions que et faran viatjar per Anglaterra, els Estats Units, França, Noruega i, fins i tot, alguns països asiàtics.

choco ball

El ‘Pancake Choco Ball’ és un dels seus plats més famosos. Foto: Instagram (@gabbysbcn)

3. Gabby’s Brunch

Ara que el brunch s’ha posat tan de moda, són molts els locals que intenten diferenciar-se per oferir una experiència diferent als seus clients. Aquest és el cas de Gabby’s Brunch i el seu plat especial: el ‘Pancake Choco Ball’. Aquest plat, que consisteix en un pancake amb salsa de xocolata, compota de fruits vermells, gerd fresc i una bola de xocolata farcida de gelat de cafè, es troba dins de les seves especialitats dolces.

pastissos Ugot

Alguns dels pastissos casolans que ofereix l’Ugot. Foto: Instagram (@ugotbcn)

4. Ugot Bruncherie

L’Ugot Bruncherie et farà dubtar entre tastar els seus pastissos, els Benedicts o shakshuka. Ugot significa pastissos en hebreu, quelcom que ja et dona una pista que els pastissos casolans són una de les seves especialitats. La cosa, però, no acaba aquí, i és que en el seu menú pots triar entre quatre receptes d’ous Benedict i cinc receptes del plat israelià del qual tothom parla: el shakshuka. També compta amb una àmplia proposta de cafès, infusions, sucs i còctels.

Brunch Trópico

Una de les soprenents propostes del Trópico. Foto: Instagram (@tropicobcn)

5. Trópico

El Trópico et porta una proposta de brunch que et farà viatjar, a través del menjar, per les cultures culinàries localitzades al tròpic. Podràs tastar les arepes amb ‘perico’, cachapas tacos. Entre les begudes, podràs escollir des d’un coco sencer fresc, importat de Tailàndia, fins a una aguapanela, beguda típica de Colòmbia, passant per kombutxes, còctels, cafès i una gran varietat d’infusions.

eixampeling brunch

La varietat de colors i sabors caracteritzen l’Eixampeling. Foto: Instagram (@eixampelingbcn)

6. Eixampeling

Amb una estètica que no et deixarà indiferent i amb uns plats amb un nom de fantasia arriba l’Eixampeling. Des del ‘Beyonc-Egg’, ous escalfats amb salmó fumat, brots d’espinacs i salsa holandesa, servit en NY Roll amb formatge crema a les fines herbes, fins al ‘Shrimply The Best’, un sandvitx de llagostins cuinats en mantega d’all, ceba tendra xinesa, ceba cruixent i xili coreà en pa de brioix amb siratxa-mayo. L’Eixamplering també és famós pels seus dònuts artesans de sabors molt sorprenents, com el Doughnut de festuc, de Lotus i de Banoffee, entre altres.

interior Caravelle

L’interior del local Caravelle. Foto: Instagram (@caravelle31)

7. Caravelle

Cafè d’especialitat, brunch i cervesa artesana són les paraules clau que descriuen el Caravelle, un cafè estil Melbourne. En aquest local pots trobar bols de granola casolana, overnight oats i ‘Bennie’ de pulled pork, que té una base de pa brioix amb pulled pork, ous escalfats, espinacs i salsa holandesa. Pel que fa a la carta de begudes, també pots trobar sodes casolanes de diversos gustos.

Ous Benedict Picnic

Els ous Benedict no poden faltar al menú del Picnic. Foto: Instagram (@picnicrestaurant)

8. Picnic

El Picnic té una proposta que fusiona la cuina estatunidenca amb la xilena. Els ous Benedict són un must que no pot faltar. També pots triar entre quatre variants de llimonada i, si t’animes, hi ha una carta de còctels amb opcions tan interessants com el ‘Chipotle Bloody Mary’, que pots acompanyar de dos llagostins cruixents.

torrades dolces

Les anomenades ‘Marí Antonietas’ de la Desayuneria. Foto: Instagram (@la_desayuneria_official)

9. La Desayuneria

Estàs preparat per tastar l’autèntic esmorzar americà? A la Desayuneria t’ofereixen múltiples combinacions de sandvitxos, com el que té gofres en lloc de pa o el de gamba picant de Nova Orleans, pancakes amb bacó, ous fregits i puré de patata, els famosos milkshakes i una gran oferta de dolços per a tots els gustos.

cafè negre

Un dels cafès d’especialitat que pots trobar al Federal. Foto: Instagram (@thefederalcafe)

10. Federal

No podíem posar punt final al llistat de llocs on anar a fer un brunch a Barcelona sense anomenar el Federal. En els seus locals no falta un bon cafè d’especialitat o alguna de les seves propostes anomenades ‘elixirs calents’. Els ous també són un dels seus plats estrelles: al forn, fregits, Benedict, escalfats… i l’advocat tampoc hi pot faltar, així com, els pancakes, les torrades i, per què no, unes hamburgueses.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram