Platja

L’Àrea Metropolitana de Barcelona reivindica el patrimoni natural de les seves platges. Foto: AMB

El diumenge 28 de gener tindrà lloc el tret de sortida del 18è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Ho farà amb una primera activitat que, com ja és tradició, serà la Festa de les Roses al parc de Torreblanca, a partir de les deu del matí.

El 18è cicle comptarà amb una programació que inclou 64 activitats durant tots els caps de setmana entre el gener i el novembre, que seran gratuïtes i que, segons l’AMB, estan adreçat a tots els públics.

En aquest sentit, les activitats volen promoure que la ciutadania metropolitana descobreixi els espais naturals que hi ha al territori i que, en paraules de l’AMB “aporten nombrosos beneficis socials i de salut”. A més, afirmen des de l’organisme supramunicipal, es vol “conscienciar sobre els valors i la importància de la infraestructura verda metropolitana, que ocupa més del 50% del territori”. Finalment, pel que fa als objectius del cicle, es pretén “involucrar els ciutadans en la gestió integral dels parcs i les platges”.

Les novetats d’enguany

La programació d’enguany combina les activitats tradicionals del cicle amb nombroses novetats. Així ho han indicat des de l’AMB que assenyalen que hi haurà “dos minicicles temàtics”.

El primer girarà al voltant de la xarxa metropolitana de patrimoni, i tindrà com a objectiu permetre als ciutadans descobrir els valors històrics i patrimonials dels parcs singulars amb els quals compta la metròpoli i que han estat recentment restaurats.

El segon minicicle girarà al voltant del nou projecte BioPlatgesMet, que té com a objectiu donar a conèixer la biodiversitat dels ecosistemes del litoral metropolità a través de la ciència ciutadana. “Comptarà amb una activitat en cadascun dels seus municipis dirigida per experts, on es descobriran diferents grups d’organismes i es faran censos de biodiversitat que aportaran dades a aquest projecte i engrescaran la ciutadania a continuar-los pel seu compte”, expliquen des de l’AMB.

A més d’això, el Museu de Ciències Naturals incorporarà un nou espai, el Centre Martorell d’exposicions, al parc de la Ciutadella, on es realitzaran les activitats Natura de prop, el 14 d’abril i el 13 d’octubre.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram